search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:03
MENU CLOSE

«Δεν τρομοκρατήθηκε κανείς από τη 17 Νοέμβρη…»

03.03.2021 09:12
«Δεν τρομοκρατήθηκε κανείς από τη 17 Νοέμβρη…» - Media

 

Στη Μεταπολίτευση έγινε ένα ιστορικό βήμα από την πλευρά της λεγομένης δεξιάς και κεντρώας παράταξης, του αστικού κράτους δηλαδή,  που άλλαξε την Ελλάδα και τα δεδομένα της χώρας. Το βήμα αυτό άφηνε πίσω τον μεταπολεμικό- μετεμφυλιακό κόσμο, τις αδικίες του, τις συγκρούσεις του, τις στενοκεφαλιές του. Άφηνε πίσω το παρελθόν με ειλικρίνεια – ένα παρελθόν πραγματικά σκοτεινό όπου ένθεν κακείθεν  όλοι είχαν να θυμούνται. Πολύ πιθανόν, αυτή η πολιτική απόφαση να ήταν μια από τις γενναιότερες  και ειλικρινέστερες στην ιστορία της χώρας. 

Όλοι καλούνταν να αφήσουν πίσω το παρελθόν – σε μιαν Ελλάδα που ήθελε να ξεχάσει,. Σε αυτό το κάλεσμα, η Αριστερά δεν ανταποκρίθηκε, δεν εδράξατο της ιστορικής συγκυρίας, αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα του σύγχρονου κόσμου. Έμεινε ταμπουρωμένη στα λημέρια της, στα φανταστικά της χαρακώματα, αποκομμένη, με τους «δικούς» της  απέναντι στους «άλλους». Την Αριστερά, μετά την Μεταπολίτευση  την απαξίωσε η Ιστορία, η πραγματικότητα, ο σύγχρονος κόσμος στον οποίο αρνήθηκε η ίδια πεισματικά να ενταχθεί. Δεν μπορεί πλέον να εφευρίσκει αντίπαλους – ως πότε; 

Αυτήν την ανατριχιαστική αλήθεια εξέφρασε ο κύριος Δρίτσας  στην πιο ακραία της εκδοχή: αυτή που η Αριστερά δεν φοβάται την «λεγόμενη»  τρομοκρατία , γιατί οι «θεωρούμενοι» τρομοκράτες σκοτώνουν τους άλλους, τους δεξιούς. Δηλαδή, η Αριστερά έχει τους δικούς της νεκρούς; Δεν είναι όλοι οι νεκροί ίδιοι;  Η δήλωσή του ήταν ανατριχιαστική κυρίως γιατί ήταν αληθινή, κυρίως γιατί αυτό πιστεύουν, κυρίως γιατί δεν έχουν σχέση με την δημοκρατία. Κυρίως γιατί την άκουσαν οι συγγενείς των θυμάτων, η μάνα του Θάνου Αξαρλιάν, η αδελφή του Χρήστου Μάτη, τα εγγόνια του Παύλου Μπακογιάννη. Κυρίως γιατί πρέπει κάποιος να πει  σε όλους τους απογόνους των θυμάτων ότι σκοτώθηκαν οι δικοί τους γιατί δεν ήταν αριστεροί…  

Από τη μια, έχουμε την δημοκρατία που κάνει πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη θρηνώντας εξίσου για όλα τα θύματα, κι από την άλλη, τον καμουφλαρισμένο ολοκληρωτισμό που δεν φοβάται τις τρομοκρατικές ενέργειες γιατί αφορούν τους άλλους, τους αντίπαλους, τους άξιους να πεθάνουν, τους κωλοδεξιούς!  Όπως και οι ακροδεξιοί δεν φοβούνταν τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής γιατί αυτοί σακάτευαν μετανάστες και κωλοκομμουνιστές. 

Η Αριστερά  πρέπει επιτέλους να ξεπεράσει την ατολμία της και να εκσυγχρονιστεί, να κατεβάσει τη νεολαία της από τον Γράμμο και να την ενσωματώσει χωρίς αντάρτικη στολή στο σύγχρονο κόσμο της προόδου και της κοινωνικής αλληλεγγύης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:03