search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 07:37
MENU CLOSE

Charlie Hebdo: Σάλος με το εξώφυλλο του, «καρφώνει» τη βασίλισσα Ελισάβετ

14.03.2021 09:01
Charlie Hebdo: Σάλος με το εξώφυλλο του, «καρφώνει» τη βασίλισσα Ελισάβετ - Media

 

Φανερά αρνητική στάση εναντίον της βασίλισσας Ελισάβετ επέδειξε το γαλλικό περιοδικό σάτιρας, Charlie Hebdo, με αφορμή τη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ και του Χάρι και τις αποκαλύψεις που έκανε το ζευγάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Με τη σκηνή δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ παραλλήλισε την εμπειρία της Μέγκαν Μαρκλ ως μέλος της οικογένειας του στέμματος το γαλλικό περιοδικό.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού, το οποίο κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, υπάρχει μία γελοιογραφία, στην οποία απεικονίζεται η Μέγκαν Μαρκλ πεσμένη στο έδαφος και η βασίλισσα Ελισάβετ να βρίσκεται από πάνω της, πιέζοντας τη στο λαιμό με το γόνατό της.

Έπειτα η ίδια φωτογραφία έχει τίτλο «Γιατί η Μέγκαν εγκατέλειψε το Μπαγκινγχαμ», με το καρτούν της να απαντά «επειδή δεν μπορούσε πλέον να αναπνεύσει».

Τα βρετανικά ΜΜΕ αντέδρασαν και το κατηγορούν για ασέβεια προς την βασίλισσα.

Ενώ δεν ήταν λίγοι και οι επικεφαλής αντιρατσιστικών οργανώσεων που κατηγόρησαν το περιοδικό ότι χρησιμοποιεί τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ για να βγάλει χρήματα.

Η Χαλίμα Μπέγκουμ, CEO του αντιρατσιστικού think-tank «Runnymede Trust», ανέφερε σε ανάρτηση που έκανε στο twitter: «Charlie Hebdo, αυτό είναι λάθος από κάθε άποψη. Η βασίλισσα σαν τον δολοφόνο του Τζορτζ Φλόιντ να πιέζει τον λαιμό της Μέγκαν; Η Μέγκαν να λέει ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει; Αυτό ξεπερνά τα όρια, δεν κάνει κανέναν να γελάσει και δεν καταδικάζει τον ρατσισμό. Είναι προσβλητικό».

 

 

Επιπλέον, δικηγόροι της ένωσης «Black and Asian Lawyers For Justice», χαρακτήρισαν το εξώφυλλο «εξοργιστικό, σιχαμερό, φασιστικά ρατσιστικό», προσθέτοντας ότι το περιοδικό «εκμεταλλεύεται τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ για το κέρδος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 07:33