search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:50
MENU CLOSE

«Παραφωνία» Ζαγοράκη σε ψηφοφορία για τους ΛΟΑΤΚΙ στην ευρωβουλή

16.03.2021 08:25
«Παραφωνία» Ζαγοράκη σε ψηφοφορία για τους ΛΟΑΤΚΙ στην ευρωβουλή - Media

 

Μια… παραφωνία «ακούστηκε» στο Ευρωκοινοβούλιο για το κυβερνών κόμμα στην Ελλάδα, τη Νέα Δημοκρατία, καθώς ο ευρβουλευτής της και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Θοδωρής Ζαγοράκης εμφανίστηκε να καταψηφίζει ψήφισμα που εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία την Τετάρτη 10/3 και κήρυσσε την ΕΕ  «Ενωση “Ελεύθερη Ζώνη για ΛΟΑΤΚΙ“».

Στο εν λόγω ψήφισμα οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν τη βαθιά τους ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό επιθέσεων σε λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους, διεμφυλικούς και μεσόφυλους στην ΕΕ, και αποφάσισαν να χαρακτηρίσουν την ΕΕ ως “Ελεύθερη Ζώνη για ΛΟΑΤΚΙ”. 

Ωστόσο μεταξύ αυτών που ψήφισαν “κατά” στο ψήφισμα ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Εκ των υστέρων διευκρινίσεις

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Θοδωρής Ζαγοράκης διευκρινίζει ότι κατόπιν διορθωτικής ψήφου υπερψήφισε το κείμενο που κατατέθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αφού αρχικά το είχε καταψηφίσει εκ παραδρομής.

“Την προηγούμενη εβδομάδα υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου έκθεση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό από τα δημοσιευμένα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑ ΟΛΕΣ τις τροπολογίες ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Εκ παραδρομής στην τελική ψηφοφορία καταψήφισα το τελικό κείμενο και προφανώς υπήρξε διορθωτική ψήφος ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ το. 

Τα αυτονόητα δεν είναι υπό συζήτηση!!”, έγραψε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:46