search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:20
MENU CLOSE

Αλλάζουν και πάλι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί – Προβλέψεις σοκ για την πανδημία

17.03.2021 07:30
syntagma-new

Χαμένα  εμφανίζεται να τα έχει η κυβέρνηση στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας, αφού τη μία μέρα  συζητά το άνοιγμα της αγοράς και την άρση των περιοριστικών μέτρων, και την επομένη  διαρρέει ότι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα και γι αυτό αφήνει τις σημαντικές αποφάσεις για αργότερα.

Αυτό ακριβώς έγινε   και τα τελευταία εικοσιτετράωρα, όπου  το Μέγαρο Μαξίμου διέρρεε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα μελετάται το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ χθες τα κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονταν έντρομα να απορρίπτουν κάθε σχεδιασμό σχετικό με την αγορά.

 Ζητήθηκε μάλιστα από τους λοιμωξιολόγους και τα μέλη της επιτροπής να μην συνεδριάσουν σήμερα – εκτάκτως -όπως είχε ανακοινωθεί, αλλά κανονικά την ερχόμενη Παρασκευή όπου η εικόνα θα είναι πιο συγκεκριμένη.

Οι πληροφορίες λένε πάντως ότι μέχρι και την Παρασκευή  δεν αποκλείεται να υπάρξει νέο αρνητικό ρεκόρ στους διασωληνωμένους, καθώς μέσα σε μια μέρα ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 41 ανεβάζοντας τον συνολικό  αριθμό στους 605.

Την  ίδια στιγμή η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει φτάσει στο βαθύ κόκκινο καθώς πλέον οι ασθενείς  με κωρονοιό νοσηλεύονται με έναν απλό αναπνευστήρα στα δωμάτια των νοσοκομείων, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη υποδομή.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί πάνε για αργότερα, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζεται καθημερινά να μεγαλώνει.

Τα μόνα μέτρα τα οποία φαίνεται ότι θα υιοθετηθούν και θα ισχύσουν από την ερχόμενη εβδομάδα είναι  ότι τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 9 το βράδυ, όπως και τις καθημερινές, ενώ θα επιτραπεί και η μετακίνηση από δήμο σε δήμο με το αυτοκίνητο για σωματική άσκηση, δηλαδή αλλαγή του κωδικού 6.

Ο πανικός που επικράτησε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα στην κυβέρνηση σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, και αργότερα των σχολείων και της εστίασης, έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη  πήραν στα χέρια τους τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν εντυπωσιακή καθίζηση της ΝΔ και προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού.

Και μπορεί ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ  να μην εισπράττει όλη την δυσαρέσκεια που υπάρχει για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των  ψηφοφόρων  της ΝΔ πηγαίνουν στην αδιευκρίνιστη ψήφο, το σίγουρο όμως είναι ότι όσο περνάει ο χρόνος τα πράγματα θα αλλάζουν και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα γίνεται η εναλλακτική λύση.

Σημαντικό στοιχείο για την κυβερνητική αποδυνάμωση είναι η κόπωση  και η οργή των πολιτών, η οποία  επισκιάζει  την καθημερινότητα τους, εντείνοντας και το άγχος τους, καθώς οι περισσότεροι πλέον αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ή βλέπουν τις περιουσίες τους να κινδυνεύουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:20