search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 23:21
MENU CLOSE

Ο Μητσοτάκης, ο Χρυσοχοϊδης και οι …ανιστόρητοι

17.03.2021 09:09
mitsotakis_xrisoxoidis_new

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε στη Βουλή τη φράση «η βία γεννά βία», ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε το γάντι περιγράφοντας αυτή τη φράση ως «ανιστόρητη».

«Η βία δεν γεννά βία. Μόνο ο βίαιος λόγος γεννά τελικά την βίαιη πράξη. Η βία από μόνη της δεν γεννά τίποτα. Γεννά μόνο χάος» είπε την Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός, μην γνωρίζοντας, προφανώς, ότι αυτό το… «ανιστόρητο» επιχείρημα το έχει χρησιμοποιήσει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος καθόταν δίπλα του στα υπουργικά έδρανα κατά την συζήτηση για την αστυνομική βία!

«Η βία φέρνει βία» έλεγε, με δραματικό ύφος, ο κ. Χρυσοχοΐδης τον Σεπτέμβριο του 2013 στη Βουλή μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και είχε προσθέσει: «δεν απευθύνομαι στη Χρυσή Αυγή αυτήν τη στιγμή, αλλά απευθύνομαι σε όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που νόμισαν ότι μπορούν να ασκούν βία έτσι απλά, χωρίς να υπάρχει απάντηση».

Όπως σωστά σημειώνει το matrix24, η κατά Μητσοτάκη «ανιστόρητη» φράση δεν έχει λεχθεί μόνο από τον δικό του υπουργό ή από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και από τεράστιες διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο Ρόμπερτ Κένεντι, ο Μάρτιν Λούθε Κινγκ και ο Μαχάτμα Γκάντι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 23:20