search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:49
MENU CLOSE

Κίνημα Αλλαγής: «Το ΕΣΥ καταρρέει»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2169
18-3-2021
19.03.2021 07:00
giatroi-new

Την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας στη μάχη κατά του κορωνοϊού ζητά για ακόμη μία φορά το Κίνημα Αλλαγής, εντείνοντας την κριτική του στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται τα ζητήματα της πανδημίας.

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει από το βάρος της πανδημίας και να σταματήσουν πια τις ατελέσφορες συζητήσεις, τις τηλεδιασκέψεις και τα παρακάλια στους κλινικάρχες» σημειώνουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

«Είμαστε πια στο και πέντε και είναι η ώρα των αποφάσεων. Αυτό που επιβάλλεται, πλέον, είναι η ένταξη του ιδιωτικού τομέα στη συνδρομή του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Όχι μόνο οικειοθελώς, όπως έγινε μέχρι τώρα, ή ως προς τα ήπια περιστατικά, αλλά με απόλυτο τρόπο και καθολικά, να ενταχθεί στον εθνικό σχεδιασμό» προσθέτουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις για τον ιδιωτικό τομέα.


«Το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτή τη στιγμή, έχει να κάνει με την πίεση του ΕΣΥ και των νοσοκομείων» τόνισε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ. «Η κριτική που γίνεται είναι ότι δεν ενισχύθηκε όπως θα έπρεπε το ΕΣΥ, καθώς οι μόνες ΜΕΘ που προστέθηκαν είναι από δύο δωρεές, μία από τη Βουλή και ακόμα μία από το ίδρυμα του Στ. Νιάρχου, ενώ οι υπόλοιπες προσθήκες είναι απλά αναπνευστήρες σε χώρους ανάνηψης και χειρουργείων, χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό» υποστήριξε το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη.

“Λάθος πολιτική”


Από το Κίνημα Αλλαγής σημειώνουν χαρακτηριστικά πως απέναντι σε αυτό το σφοδρό κύμα του κορωνοϊού που χτυπά τη χώρα μας σήμερα η κυβέρνηση εμφανίζεται ανίκανη και αδύναμη να προστατεύσει τους πολίτες. «Οι πολίτες πληρώνουν τη λάθος πολιτική και το λοκντάουν ακορντεόν της κυβέρνησης» υποστηρίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Και συμπληρώνουν πως επιπλέον «το ΕΣΥ δεν ενισχύθηκε έγκαιρα και τώρα δημιουργούνται λίστες αναμονής για ένα κρεβάτι ΜΕΘ. Και οι δωρεές κάλυψαν ανάγκες, αλλιώς θα βιώναμε τραγωδίες. Η κυβέρνηση όμως κατάφερε με τις παρεμβάσεις της να διχάσει τους ειδικούς επιστήμονες και να ομολογούνται λάθη, με αποτέλεσμα να κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών».


Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα κατηγορούν την κυβέρνηση πως «οι ιδεοληπτικές εμμονές και τα κομματικά συμφέροντα της Ν.Δ. δεν επιτρέπουν τη μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Η κυβέρνηση είναι αδύναμη και ανίκανη να διαχειριστεί την πανδημία και να προστατεύσει τους πολίτες, ενώ επιμένει στην ίδια πολιτική χωρίς αποτελέσματα». Υπενθυμίζει μάλιστα το Κίνημα Αλλαγής την πρότασή του για τη διεξαγωγή στη Βουλή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:48