search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:41
MENU CLOSE

Παραδοχή Μάας: «Όλοι γνωρίζουν ότι έγιναν λάθη» με τους εμβολιασμούς

20.03.2021 18:24
vaccine_new

Συνεχίζεται η προσπάθεια για περισσότερους εμβολιασμούς στην Ευρώπη, αλλά και η αντιπαράθεση για να αποδοθούν ευθύνες για τις μέχρι τώρα καθυστερήσεις.

Μιλώντας στη DW, ο υπουργός Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Γερμανίας Χάικο Μάας αναγνωρίζει τα προβλήματα, αλλά εμφανίζεται αισιόδοξος για τους αμέσως επόμενους μήνες.

«Αυτό που είναι σημαντικό στους επόμενους μήνες είναι να εντείνουμε τους ρυθμούς στον εμβολιασμό, γιατί διαφορετικά κινδυνεύουμε να χάσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου», λέει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

«Ασφαλώς θα θέλαμε να έχουν εμβολιαστεί πολύ περισσότεροι μέχρι τώρα. Πιστεύω όμως ότι ειδικά αυτή την περίοδο, τον Απρίλιο και τον Μάιο, θα διατεθούν τόσο μεγάλες ποσότητες του εμβολίου, ώστε ο αριθμός των εμβολιασθέντων θα αυξηθεί σημαντικά. Αυτό είναι σημαντικό για να καταπολεμήσουμε την πανδημία και να αποφύγουμε δραματικές καταστάσεις στις μονάδες εντατικής θεραπείας».

Πολλοί κατηγορούν την ΕΕ για παραλείψεις ή καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση με τις εταιρίες που παρασκευάζουν τα εμβόλια. Τι λέει γι’ αυτό ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας;

«Νομίζω όλοι γνωρίζουν ότι έγιναν λάθη, σε όλα τα επίπεδα», επισημαίνει ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός. «Πρόκειται άλλωστε για μία κατάσταση, την οποία δεν είχαμε αντιμετωπίσει ποτέ προηγουμένως και ελπίζω να μην την αντιμετωπίσουμε ποτέ στο μέλλον. Ναι, έχουν γίνει λάθη, σε ευρωπαϊκό, σε εθνικό, ακόμη και σε τοπικό επίπεδο, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις και να δείξουμε ότι έχουμε μάθει από τα λάθη μας», καταλήγει, μεταξύ άλλων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:13