search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:48
MENU CLOSE

Και όμως εν μέσω καραντίνας μειώθηκαν κατά 6,5% οι γεννήσεις

22.03.2021 16:27
xeraki-new

Το λογικό θα ήταν εδώ και τόσους μήνες που έχουμε καραντίνα και οι άνθρωποι κλείνονται από νωρίς στα σπίτια τους, η χώρα να παρουσιάζει αύξηση των γεννήσεων. Και όμως όχι μόνο αύξηση δεν παρουσιάζει αλλά οι γεννήσεις μέσα στην καραντίνα μειώθηκαν κατά 6,5%.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών που έχει στη διάθεση του ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, στα ληξιαρχεία της χώρας όχι μόνο δεν καταγράφηκε αύξηση των γεννήσεων αλλά παρουσιάστηκε και πτώση.


Και ένα μικρό παράδειγμα: το Ιανουάριο του 2021 είχαμε 7.049 νέες γεννήσεις έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2020 που ήταν 7.778. Μάλιστα ο κ. Σταυριανουδάκης είπε: «Παρ’ όλο που ο αριθμός των γεννήσεων βρίσκεται σε μια σταθερά πτωτική τάση για αρκετά χρόνια, η μείωση επιτάθηκε εννέα μήνες μετά το lockdown και κάτω από την πίεση της πανδημίας. Αυτό σημαίνει πως οι νέοι άνθρωποι που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία Covid-19 τόσο σε συναισθηματικό όσο και οικονομικό επίπεδο, εξαιτίας του παρατεταμένου εγκλεισμού όσο και κατ΄ επέκταση της αδυναμίας για οποιοδήποτε οικογενειακό προγραμματισμό»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:48