search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:57
MENU CLOSE

Ρωσία: Μονομαχία ελεφάντων σε τσίρκο – Έτρεχαν να φύγουν οι θεατές (Video)

23.03.2021 10:02
elephants_new

Oσo και εάν φαίνεται αφύσικο εξακολουθούν να λειτουργούν τσίρκα με ζώα. Υποτίθεται για την διασκέδαση των ανθρώπων ζώα βασανίζονται, φυλακίζονται σε άθλιες συνθήκες και χτυπιούνται ανελέητα. Το αποτέλεσμα είναι κάποιες φορές να ξεσπούν και να φέρονται επιθετικά.     

Κάτι ανάλογο έγινε σε παράσταση τσίρκο στην ρωσική πόλη Καζάν, όταν δυο ελέφαντες  άρχισαν να μονομαχούν εκτός αρένας.

Τα μεγάλα σε μέγεθος αυτά ζώα αντί να κυκλοφορούν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον ήταν υποχρεωμένα να εκτελούν νούμερα με το φόβο του ..μαστιγίου.    

Ετσι, όπως φαίνεται στα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο κάποια στιγμή ένας ελέφαντας, αντί να κάνει το …νούμερό του, φαίνεται να σπρώχνει τον άλλον ριχνοντάς τον κοντά στις πρώτες θέσεις του κοινού και στη συνέχεια προσπαθεί να τον πατήσει, με τους θεατές να πανικοβάλλονται και να τρέχουν προς τις εξόδους.

Οι εκπαιδευτές που προσπάθησαν απεγνωσμένα να διαχωρίσουν την Τζένη, όπως αποκαλούν τον ελέφαντα που επιτέθηκε και έριξε στο έδαφος την Μάγκντα, εκτίμησαν πως ο «τσακωμός» των δυο θηλυκών θηλαστικών ήταν για την κυριαρχία..

Εκπρόσωπος του κρατικού τσίρκου του Καζάν είπε στους δημοσιογράφους ότι κανείς δεν είχε πληγωθεί και ότι οι ελέφαντες χωρίστηκαν χωρίς να τραυματιστούν, ενώ ισχυρίστηκε πως τα ζώα έχουν …επηρεαστεί από την πανδημία και την έλλειψη επικοινωνίας με το κοινό. Προφανώς δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι η θέση των ζώων είναι στου φυσικό τους περιβάλλον και όχι στη φυλακή

Στην Ελλάδα απαγορεύεται το τσίρκο με ζώα

Ενώ στη Ρωσία εν έτει 2021 λειτουργούν ακόμα τσίρκα με ζώα , η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που απαγόρευσε τα τσίρκο με ζώα!

Μολονότι δεν φημίζεται για τη θέσπιση τολμηρών μέτρων στην κατεύθυνση της προστασίας των ζώων (και όχι μόνο), η συντονισμένη προσπάθεια φιλοζωικών οργανώσεων, όπως ο Αρκτούρος, και ενεργών πολιτών είχε αποδώσει καρπούς.

Στις 31 Ιανουαρίου του 2012, η ελληνική Βουλή ψήφισε κατά πλειοψηφία νόμο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» που απογορεύει τη λειτουργία τσίρκων και κάθε είδους παραστάσεων με ζώα όπως και τη χρησιμοποίησή τους σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστες αυτοκινήτων, μουσικές συναυλίες, επιδείξεις, πανηγύρια και άλλες εκδηλώσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:56