search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:36
MENU CLOSE

«Μπουμπουλίνα» με την Ειρήνη Παππά – Η ελληνική ταινία του 1959 σε HD από την ΕΡΤ2

25.03.2021 14:45
mpoumpoulina

Η ΕΡΤ στο πλαίσιο των αφιερωμάτων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση θα μεταδώσει το ιστορικό δράμα, μια ταινία που γυρίστηκε το 1959 και το μοναδικό αντίγραφό της ήταν μια κασέτα VHS (εγγραφή σε οικιακό βίντεο από παλιότερη μετάδοση της ΕΡΤ).

Η ταινία αποκαταστάθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Μελέτης Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (ΕΜΕΚΤ) του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 σε υψηλή ανάλυση.

Η μοναδική αυτή ταινία εποχής, «Μπουμπουλίνα» με την Ειρήνη Παππά, τον Νίκο Κούρκουλο στην πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση και άλλους λαμπρούς ηθοποιούς της εποχής, θα μεταδώσει την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 στις 20:30,

Παίζουν: Ειρήνη Παππά, Ανδρέας Μπάρκουλης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Μιράντα Μυράτ, Γεωργία Βασιλειάδου, Χριστόφορος Νέζερ, Νίκος Κούρκουλος (στην πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση), Κούλης Στολίγκας, Βασίλης Κανάκης, Γκίκας Μπινιάρης, Αρτέμης Μάτσας, Κούλα Αγαγιώτου, Γιώργος Φόρας, Γρηγόρης Βαφιάς, Γιώργος Ολύμπιος, Γιώργος Βελέντζας, Στράτος Ζαμίδης, Λευτέρης Βουρνάς, Γιώργος Ντουνάκης, Δημήτρης Χόπτηρης, Τάσος Δαρείος, Μίμης Ρουγγέρης, Νίκος Τσαχιρίδης.

Υπόθεση:

Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα (Ειρήνη Παππά), για δεύτερη φορά χήρα, ταξιδεύει στην Οδησσό, επικοινωνεί με τα μέλη της Φιλικής Εταιρείας και συμμετέχει στην Επανάσταση, διαθέτοντας πλοία,  ή με την προσωπική της αγωνιστική παρουσία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:36