search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 06:16
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Σκληρό lockdown σε Κοζάνη, Πέλλα, Γρεβενά, Κιλκίς και Βέροια, καμία αλλαγή για Αττική-Θεσσαλονίκη

26.03.2021 18:54
XARDALIAS_NEW

Επιβεβαιώνοντας την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε και νέες περιοχές που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο».

Στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης της Παρασκευής για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από το πρωί του Σαββάτου στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσονται οι περιφερειακές κοινότητες Κοζάνης και Πέλλας και οι δήμοι Γρεβενών, Κιλκίς και Βέροιας. όπερ σημαίνει ότι αρχίζει κι εκεί σκληρό lockdown.

Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένει η Αττική και η Θεσσαλονίκη, καθώς και οι υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες και δήμοι που είχαν ενταχθεί στη συγκεκριμένη κατηγορία, καθώς δεν καταγράφηκε αισθητή μείωση του επιδημιολογικού φορτίου, ώστε να αποφασιστεί η άρση των έκτακτων μέτρων.

Πιο αναλυτικά τόνισε ότι «στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, παραμένουν Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια εκτός του δήμου Σκύρου, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Λέσβος, Ζάκυνθος, Μύκονος, καθώς και οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Αμφίπολης, Σκιάθου, Καρδίτσας και Καστοριάς και Ορεστίδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ευρυτανία, Αρκαδία, Χίος, Ανώγεια και Σκιάθος εμφανίζουν σαφή βελτίωση της επιδημιολογικής τους εικόνας, εξέλιξη που αν συνεχιστεί θα επιτρέψει να βγουν από το βαθύ κόκκινο την άλλη βδομάδα.

Επίσης, στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται πλέον με ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων από αύριο το πρωί στις 06.00 οι ακόλουθες περιοχές:

Κοζάνη, που εμφάνισε αύξηση 81,8% στα ενεργά κρούσματα σε 10 ημέρες.

Πέλλα που εμφάνισε αύξηση 101,9% στα ενεργά κρούσματα σε 10 ημέρες.

Στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται και οι Δήμοι Γρεβενών, Κιλκίς και Βέροιας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31