search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 10:09
MENU CLOSE

Ριφιφί στο Ψυχικό: Το πρωτογενές DNA μεταφέρθηκε μέσω εξωτερικού παράγοντα, λέει ο δικηγόρος του 58χρονου

27.03.2021 13:23
rififi_new

Στη φυλακή οδηγήθηκε, την Παρασκευή, μετά την απολογία του στον 12ο τακτικό ανακριτή, ο 58χρονος που κατηγορείται για την κλοπή χρημάτων και κοσμημάτων από θυρίδες Τράπεζας στο Ψυχικό.

Ο 58χρονος στην απολογία του αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες και υποστήριξε ότι δεν είναι καθόλου ασφαλές το συμπέρασμα της αστυνομίας για το DNA που εντοπίστηκε στις θυρίδες.

Ο ένας από τους δύο δικηγόρους του μίλησε στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» του Open.

 «Το μοναδικό αποδεικτικό υλικό εις βάρος του κατηγορουμένου είναι η ταυτοποίηση του βιολογικού υλικού του σε μείγμα τριών ή τεσσάρων προσώπων εντός ενός κιβωτίου σε μια θυρίδα που δεν έχει νόμιμη πρόσβαση. Μεμονωμένα αυτό το στοιχείο είναι επιβαρυντικό γι΄ αυτό έγινε και η κράτησή του», ανέφερε ο Βασίλης Σερεμέτης.

»Ωστόσο, υπάρχει ένας ισχυρισμός που λέει ότι “ουδέποτε είχα πρόσβαση σε αυτήν τη θυρίδα”, υπάρχει μια εύλογη απορία για το πώς βρέθηκε εκεί το βιολογικό υλικό του. Η μόνη εύλογη εξήγηση είναι ότι δεν αποτέθηκε το βιολογικό υλικό πρωτογενώς από τον ίδιο στο κουτί, αλλά μεταφέρθηκε εκεί ακουσίως μέσω τρίτου προσώπου, προφανώς της ιδιοκτήτριας της θυρίδας», συνέχισε.

Αυτός είναι και ο λόγος που ζητήθηκε, όπως αποκάλυψε, ανάλυση του βιολογικού υλικού από ειδικό τεχνικό εμπειρογνώμονα.  

Ο Βασίλης Σερεμέτης ανέφερε πως υπάρχει αρχείο στην Τράπεζα για τους επισκέπτες των θυρίδων, δεν υπάρχει όμως οπτικό υλικό, καθώς τα αρχεία από τις κάμερες ασφαλείας  δεν διατηρούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ένα μήνα.

«Είμαστε πολύ νωρίς ακόμη στην υπόθεση. Είμαστε στο στάδιο των ανακρίσεων. Θα γίνουν σίγουρα ενέργειες από τον ανακριτή και περιμένουμε τα αποτελέσματα των αναλύσεων του τεχνικού συμβούλου», συμπλήρωσε ο κ. Σερεμέτης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 10:08