search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:13
MENU CLOSE

Έρχεται τεράστια αλλαγή στο Facebook – Τι αλλάζει μετά από δικαστική απόφαση

31.03.2021 18:32
facebook_new

Σε μείζονες αλλαγές αναφορικά με τα σχόλια των χρηστών σε αναρτήσεις προχωρά το Facebook μετά από απόφαση δικαστηρίου στην Αυστραλία που ελήφθη το 2019.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian η πλέον δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι όσοι πραγματοποιούν κάποια δημοσίευση στο Facebook θα έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν και το ποιοι μπορούν να σχολιάσουν κάτω από αυτή. Τα σχόλια θα μπορούν πια να περιοριστούν σε φίλους συγκεκριμένης ομάδας, σε συγκεκριμένα προφίλ κ.ά.

«Προσαρμόζοντας το κοινό που σχολιάζει, μπορείτε να ελέγξετε περαιτέρω πώς θέλετε να προσκαλέσετε συνομιλία με τις δημόσιες αναρτήσεις σας και να περιορίσετε τις δυνητικά ανεπιθύμητες αλληλεπιδράσεις», αναφέρεται σε δημοσίευση του Facebook.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου στην Αυστραλία που προκάλεσε τις αλλαγή πολιτικής στα σχόλια των χρηστών στο Facebook, εταιρείες μέσων ενημέρωσης ευθύνονται για δυσφημιστικά σχόλια που δημοσιεύτηκαν από χρήστες στις δημόσιες σελίδες του προφίλ των εταιρειών στο Facebook.

Η απόφαση του δικαστηρίου τονίζει ότι οι εταιρείες των μέσων ενημέρωσης έχουν ευθύνη να ελέγχουν από πριν τα σχόλια, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπήρχε τρόπος προβολής των σχολίων στην εν λόγω πλατφόρμα, πριν από τη δημοσίευσή τους, παρά μόνο η δυνατότητα στους διαχειριστές να θέσουν φίλτρο λέξεων-κλειδιών.

Παρόμοια αλλαγή εισήγαγε πρόσφατα και το Twitter.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:12