search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:19
MENU CLOSE

Αντώνης Σρόιτερ: Έχω ακούσει ότι είμαι μασόνος και δολοφόνος

03.04.2021 11:49
Alpha: Δυναμικό ξεκίνημα του Δελτίου Ειδήσεων για το 2021 - Media

Για μηνύματα μίσους που έχει δεχθεί κατά καιρούς, και όχι μόνο, μίλησε στην εκπομπή «After Dark» ο Αντώνης Σρόιτερ.

Ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου του Alpha και γνωστός δημοσιογράφος ανέφερε: «δίνω σημασία σε δικούς μου ανθρώπους στο ευρύτερο φιλικό και συγγενικό περιβάλλον, που ξέρω ότι είναι straight και θα μου πούνε και την βλακεία μου. Hate comments ακούω καθημερινά και τώρα είναι και της μόδας. Είναι η εποχή που οι δημοσιογράφοι κι οι παρουσιαστές είναι τα μέλη του συστήματος που πάνε να γκρεμίσουν τον κόσμο. Έχω ακούσει ό,τι μπορείς να φανταστείς. Έχω ακούσει για εκατομμύρια ευρώ που αλλάζουν χέρια στους δημοσιογράφους, ότι είμαι μασόνος, δολοφόνος, απατεώνας κι ό,τι μπορείς να φανταστείς. Λέει πόσα πήρες για να πεις αυτή την είδηση; Του λες 10 εκατ. ευρώ και μπλοκάρει».

«Έχω κάνει τα πάντα από αυτό που λέγεται δημοσιογραφία. Έκανα ελεύθερο ρεπορτάζ πολλά χρόνια. Ο παρουσιαστής αν δεν βγει στον δρόμο για εμένα είναι ελλιπής. Είναι σχολείο, έχω βγει πολύ στο πεζοδρόμιο. Το ρεπορτάζ που βαριέται ο κόσμος είναι αυτό της πανδημίας. Πλέον έχει κουράσει πάρα πολύ. Θα είμαι χαρούμενος τη μέρα που δεν θα ξαναπώ τίποτα γι’ αυτό. Αυτό πιστεύω ότι θα μας συνοδεύει χρόνια. Θα υπάρχει στη ζωή μας και θα έχει συνέπειες στη ζωή μας. Το πρώτο lockdown με σόκαρε, με τρόμαξε αλλά το απόλαυσα. Γνωρίσαμε ξανά τις οικογένειές μας, αλλάξαμε συνήθειες», συνέχισε.

«Πρωταγωνιστής είναι η είδηση»

Όπως είπε ο Αντώνης Σρόιτερ δεν ξυπνάει νωρίς το πρωί για να δει τα νούμερα. Τα βλέπει, προσαρμόζεται αλλά δεν τρελαίνεται. «Το δίδυμο στα δελτία δεν έχει δουλέψει στην Ελλάδα. Είμαστε μικρή χώρα, μικρή αγορά, είναι μεγάλο το κόστος να έχεις δύο παρουσιαστές. Πρωταγωνιστής είναι η είδηση, όχι ο παρουσιαστής. Δεν έχω σκεφτεί παρουσιάστρια να είμαι μαζί της στο δελτίο», εξήγησε.

Η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του στα 35 του.  «Όταν μου μιλάνε και με χαιρετάνε χαίρομαι. Δεν σώζω την ανθρωπότητα. Κι άλλους ανθρώπους χαιρετάνε και κάποιους περισσότερα από εμένα. Ο δείκτης χαιρετούρας δεν έχει καμιά σοβαρή αξία. Έχει αξία ο τρόπος που σε χαιρετάνε. Χαίρομαι γιατί ενώ δεν κάνω μια θελκτική δουλειά, ο μέσος όρος των σχολίων είναι πολύ καλός. Η παρακαταθήκη είναι να αφήσεις μια αξιοπρέπεια, για μένα είναι το πιο σημαντικό και το έχω πετύχει. Είναι πιο σημαντικό από τα βραβεία, ο μέσος άνθρωπος να έχει μια καλή εικόνα για σένα».

«Έχω πάρει συνέντευξή από πολλούς που δεν συμπαθώ»

Ο άνκορμαν έχει έρθει σε δύσκολη θέση από καλεσμένους του. «Υπάρχουν άνθρωποι που είναι λιγομίλητοι, εκεί είναι ένα θέμα. Έχω πάρει συνέντευξη από πολλούς που δεν συμπαθώ. Έχουμε μιλήσει με ληστές, με βιαστές. Ειδικά όταν κάνεις ενημέρωση δεν πάει να πει ότι γουστάρεις όλους τους ανθρώπους. Είσαι υποχρεωμένος να είσαι ευγενής».

Ο Αντώνης Σρόιτερ εξομολογήθηκε πως έχει τύψεις που χάνει στιγμές με τα παιδιά του. «Όσο μεγαλώνουν το ενοχικό σύνδρομο μεγαλώνει κάθε μέρα. Μου κάνουν παράπονα συνέχεια και είναι και το γυναικείο παράπονο. Κλάψα, νάζι, μουρμούρα. Δύο χρονών έχουν την ίδια γυναικεία μουρμούρα. Διαχειρίζεται όπως η ενήλικη μουρμούρα. Πρέπει να βάλεις το παιδί να καταλάβει ότι είναι υποχρέωση».

Για τη γυναικοκρατία στο σπίτι

«Δεν είχα καμία επαφή με αυτό που λέγεται γυναικοκρατία και έχω υποταχθεί. Σε αυτή την ηλικία είναι πολύ ωραία, σε 10 χρόνια θα δούμε. Αν η κόρη μου έρθει και μου πει “από εδώ το αγόρι μου” θα φρικάρω. Κάποια στιγμή είχα πει ότι θα τις κλείσω σε μοναστήρι και βγήκαν και είπαν διάφορα. Όταν έχω χρόνο κάνω ότι θέλουν εκείνες. Δεν είμαι σε φάση που θα ήθελα να αποκτήσω τρίτο παιδί».

Για τη γνωριμία του με τη σύζυγό του Ιωάννα είπε: «Τη γνώρισα σε ένα μαγαζί που έπαιζε ελληνικά Κυριακή μεσημέρι στην Κηφισιά. Ήμασταν σε διαφορετική παρέα, την είδα, ρώτησα και έμαθα. Δεν ήμουν γύπας, περιστεράκι. Έτυχε να βρεθούμε ξανά στο ίδιο μαγαζί, επίτηδες. Εγώ δεν είμαι αυτός που λέει βλέπω κάποιον και ερωτεύομαι. Γνωρίζω και ανακαλύπτω τι μου αρέσει και τι όχι. Αν αυτό λέγεται έρωτας, κερδίζεται μέρα με τη μέρα».

«Κάναμε και θρησκευτικό γάμο, γιατί όταν περνάς καλά θες να δώσεις τη χαρά και στον άνθρωπό σου και να τη ζήσεις κι εσύ γιατί να μην το κάνεις. Ο πολιτικός γάμος έγινε επειδή έμεινε έγκυος. Θέλαμε να το γιορτάσουμε κι εμείς. Πιστεύω στον Θεό αλλά από μια απόσταση. Το αν θα πας εκκλησία ή θα νηστέψεις δεν έχει σημασία. Η πίστη είναι μέσα μας και ορίζει τη συμπεριφορά μας».

Για να αποφορτίζεται κάθεται στον καναπέ χωρίς να του μιλάει κανένας. Είναι ανταγωνιστικός στα πιο σοβαρά και όχι στα παιδιά και στα παιχνίδια.

Όσον αφορά στο #metoo: «Δεν έχει ανοίξει παντού. Μάθαμε για τον καλλιτεχνικό χώρο, πολλά δεν μπορώ να τα πιστέψω. Μπορεί να συμβαίνουν στην πολιτική, στη δημοσιογραφία, οπουδήποτε και δεν έχει ανοίξει ρουθούνι. Θεωρώ ότι μετά από τόσο καιρό θα έπρεπε να έχει ανοίξει. Υπάρχουν κάποιοι που όντως πρέπει να τους μαζέψουμε, κάποιοι άλλοι που θέλουν να λύσουν τις διαφωνίες τους με αυτό. Στη δουλειά πάνω στην ένταση  συμβαίνουν πράγματα. Όταν πας στο σεξουαλικό, στην κατάχρηση εξουσίας δεν το συζητάμε. Το κομμάτι της έντασης υπάρχει παντού. Θεωρώ ότι θα έχουμε κι άλλα πρόσωπα και θεωρώ ότι υπάρχουν κι άλλα που δεν έχουν καταγραφεί ακόμα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:18