search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:46
MENU CLOSE

Σχολεία: Συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων – Η εισήγηση Κεραμέως (Video)

06.04.2021 21:36
sxoleio_new

Τρεις ώρες διήρκεσε η σύσκεψη των ειδικών του υπ. Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα.

Σήμερα, Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως η ολομέλεια της Επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων, στην οποία θα συμμετάσχει και η υπουργός Νίκη Κεραμέως. 

Θέση της κυβέρνησης ειναι, όπως όλα δείχνουν αλλά και μέσω δηλώσεων του κ. Γεραπετρίτη το άνοιγμα των σχολείων, έστω το μερικό (σ.σ. Λύκεια).

«Η Επιτροπή έχει ήδη συζητήσει ότι θα πάμε σε ένα άνοιγμα σχολείων εφόσον υπάρχει η δυνατότητα για υποχρεωτικά self test. Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ έχουν ήδη φτάσει στη χώρα μας, κι εκτιμούμε ότι έως αύριο θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία των μεγάλων αστικών κέντρων, έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία της χώρας. Νομίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουμε τη Δευτέρα τα σχολεία, καθώς έχουν μείνει επί μακρόν κλειστά και αυτό έχει μια σοβαρότατη επιβάρυνση όχι μόνο για την ψυχική υγεία των μαθητών, αλλά και με ζητήματα μαθησιακά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πρωτίστως τα Λύκεια. «Τα δημοτικά σχολεία έχουν παραμείνει για μακρύτερο διάστημα ανοιχτά και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης του σχολικού έτους», πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Κλειδί» τα self test

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέλθουν στα σχολεία αφού πρώτα κάνουν το δωρεάν self test, το οποίο αναμένεται να φτάσει στα φαρμακεία όλης της χώρας μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας «σκανάρουν» όλες τις περιοχές της Ελλάδας με τα τελευταία δεδομένα που έχουν στα χέρια τους.

Εντονος προβληματισμός υπάρχει για την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο και την Ξάνθη, ενώ σύμφωνα με την πορεία των κρουσμάτων της τελευταία εβδομάδας οι περιοχές που είναι στο επίκεντρο μελέτης είναι:
Κοζάνη, Κάλυμνος, Πέλλας, Καστοριά, Αχαϊα, Κιλκίς, Γρεβενά, Κω, Ευρυτανία, Βοιωτία, Ζάκυνθος, Καρδίτσα, Κάρπαθος – Κάσος, Σέρρες και Κορινθία.

Σύμφωνα με το MEGA, η αίσθηση από τη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας είναι ότι οι ειδικοί θα δώσουν το πράσινο φως για την επιστροφή των μαθητών των Λυκείων στα θρανία από τις 12 Απριλίου, ωστόσο οι αποφάσεις αναμένονται την Τετάρτη.

Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση τα σχολεία να μην ανοίξουν στις περιοχές στις περιοχές που δεν λειτούργησαν και τα καταστήματα, δηλαδή στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη.

Νωρίτερα σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.309 νέα κρούσματα εκ των οποίων 1.883 στην Αττική, 1.159 στην Αθήνα, 296 στον Πειραιά και 622 στη Θεσσαλονίκη.

Οι διασωληνωμένοι σήμερα είναι 751 και οι νέοι θάνατοι έφτασαν τους 79.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:45