search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:40
MENU CLOSE

Στις Συμπληγάδες η κυβέρνηση

06.04.2021 07:00
Maximou-new

Στριμωγμένη στον τοίχο βρίσκεται η κυβέρνηση καθώς από την μία η διαχείριση της πανδημίας με τα γνωστά προβλήματα και από την άλλη η υπόθεση Φουρθιώτη έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερα πιεστική κατάσταση για το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αποκαλύψεις για τον Μένιο Φουρθιώτη μετά την συνέντευξη του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση έχουν πυροδοτήσει το πολιτικό κλίμα με την αντιπολίτευση να φέρνει το θέμα στην Βουλή.

Την ίδια στιγμή τα όσα αποκάλυψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ για την συμπεριφορά του Μένιου Φουρθιώτη έχουν θορυβήσει ιδιαιτέρα την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αφού τα στελέχη της αντιλαμβάνονται ότι για να φτάσει ο πρώην υπουργός να μιλήσει για μπράβους μέσα στο Υπουργείο Εργασίας η κατάσταση θα ήταν εκτός ελέγχου.

Το γεγονός ακόμα ότι η κυβέρνηση επιμένει να μην δίνει πειστικές εξηγήσεις για την προκλητική στάση που κρατάει απέναντι στην κυβέρνηση ο μάνατζερ καλλιτεχνών περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση εμφανίζεται με κομμένη την ανάσα να παρακολουθεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου από το οποίο όπως φαίνεται εξαρτώνται και οι υπόλοιπες κινήσεις της.

Κατ αρχήν τις επόμενες ημέρες θα φανούν οι συνέπειες που μπορεί να έχει για την δημόσια υγεία το άνοιγμα της αγοράς. Αν ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων επιβαρυνθεί με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να πιεστούν ακόμα περισσότερο τότε κανείς δεν αποκλείεται το Μέγαρο Μαξίμου να αποφασίσει και πάλι το κλείσιμο των καταστημάτων ενώ η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει και σοβαρά πολιτικά προβλήματα.

Τα κυβερνητικά στελέχη έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην πορεία της πανδημίας καθώς για κανένα λόγο δεν θέλουν να μεταθέσουν το άνοιγμα του τουρισμού τα οποίο έχει προσδιοριστεί για τις 15 Μαΐου. Μια κακή εξέλιξη στα θέματα της αγοράς θα τίναζε στον αέρα και αυτή την ημερομηνία στην οποία η κυβέρνηση έχει επενδύσει όλους τους σχεδιασμούς της για την ανακάμψει της οικονομίας.

Παράλληλα τα κυβερνητικά στελέχη επιθυμούν την επόμενη εβδομάδα να γυρίσει στα θρανία οι μαθητές του Λυκείου και αργότερα του Γυμνασίου. Και αυτός ο σχεδιασμός ωστόσο βρίσκεται στον αέρα καθώς οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για την πορεία της πανδημίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:39