search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:13
MENU CLOSE

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θεωρώ τον Τσίπρα «προδότη» για τις Πρέσπες – ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένουμε άλλες 157 συγγνώμες (Video)

07.04.2021 20:44
adonis_georgiadis_new

Τον Ιανουάριο του 2019, όταν στη Βουλή ψηφιζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών, ο -τότε μόνο αντιπρόεδρος της ΝΔ- Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε ότι πραγματοποιήθηκε «ένα εθνικό έγκλημα» και μίλαγε για «μια αποφράδα μέρα για τον Ελληνισμό». Είχε προσθέσει μάλιστα ότι «οι ξένοι βρήκαν βολικό πρωθυπουργό. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο».

Ωστόσο, την Τετάρτη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης φάνηκε να αλλάζει ρότα και να δηλώνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι προδοτική ούτε ο -τότε πρωθυπουργός- Αλέξης Τσίπρας που την προώθησε «προδότης».

Πηγή βίντεο: ΣΚΑΪ

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «εγώ ο Άδωνις Γεωργιάδης, που με κατηγορούν, έβγαινα σε εκπομπές, έβγαινα στο Βελλίδειο, και έλεγα, δεν είναι προδότης και δεν επιτρέπω να λέτε τέτοια για τον πρωθυπουργό της χώρας».

«Δεν μπορεί η πολιτική συζήτηση στην Ελλάδα να γίνει “εσύ είσαι προδότης”, “όχι, εσύ είσαι προδότης”» είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να μην μπει σε αυτή τη λογική.

Νάσος Ηλιόπουλος: Περιμένουμε άλλες 157 συγγνώμες

«Η πρώτη συγγνώμη για τη συμφωνία των Πρεσπών ήρθε από τον κ. Γεωργιάδη σήμερα» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

«Από τον κ. Γεωργιάδη που δήλωνε ότι “η Μακεδονία δόθηκε” με “εξαγορά ψήφων” μέσα στην Βουλή.

Από τον κ. Γεωργιάδη που χειροκροτούσε τον κ. Μητσοτάκη να δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “αντάλλαξε το όνομα της Μακεδονίας” με την μη περικοπή των συντάξεων.

Το πρόβλημα που έχει όμως ο κ. Γεωργιάδης είναι ότι οφείλει εξηγήσεις σε όσους τον πίστεψαν προεκλογικά.

Εμείς έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας. Ξέρουμε ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών υπερασπιστήκαμε την ειρήνη και τα πραγματικά δημοκρατικά συμφέροντα του λαού μας.

Η πρώτη συγγνώμη λοιπόν ήρθε, περιμένουμε άλλες 157».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01