search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:04
MENU CLOSE

Πικάντικες πατάτες γιαχνί φούρνου

12.04.2021 07:00
hqdefault

Οι πατάτες γιαχνί είναι ένα παραδοσιακό και αγαπημένο φαγητό που είναι τέλειο για την νηστεία. Το ταπεινό αλλά πεντανόστιμο αυτό γεύμα της Σαρακοστής με την προσθήκη πικάντικων μπαχαρικών και ενός διαφορετικού τρόπου μαγειρέματος μπορεί να κερδίσει μια θέση στην καρδιά των πιο απαιτητικών ουρανίσκων.

Υλικά

Για την πικάντικη πάστα

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

1 ½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά

¾ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη

¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σκόνη

1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι

Για τις πατάτες

900 γραμμάρια πατάτες κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς

Αλατοπίπερο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

3 μεγάλες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες

2 πιπεριές κέρατο λεπτοκομμένες

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 κουταλιές της σούπας ελιές μαύρες σε ροδέλες

Εκτέλεση

Αρχικά προετοιμάστε την πικάντικη πάστα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ, και αφήστε το στην άκρη. Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό έτσι ώστε να καλύπτονται και βράστε τις μέχρι να τρυπιούνται ελαφρά αλλά να μην διαλύονται. Στραγγίστε τις και αφήστε τες και αυτές στην άκρη. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά ζεστάνετε το λάδι και προσθέστε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια σάλτσα και να μαλακώσουν οι πιπεριές. Τέλος προσθέστε το σκόρδο και την πικάντικη πάστα. Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα ταψί, περιχύστε τις με τη σάλτσα και ανακατέψτε την να πάει παντού. Αλατοπιπερώστε και ψήστε τις σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Ενδιάμεσα ανακατεύετε προσεκτικά τις πατάτες, προσέχοντας να μην λιώσουν . Μόλις είναι έτοιμες, πασπαλίστε τις με τις ελιές και σερβίρετε αμέσως.

Συμβουλή: Αν δεν θέλετε να παιδευτείτε τόσο πολύ και να χρησιμοποιήσετε τόσα σκεύη, μπορείτε να ψήσετε τις πατάτες στο φούρνο από την αρχή με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι (στους 220ο C για 30 λεπτά στις αντιστάσεις) και να προσθέσετε μετά τη σάλτσα συνεχίζοντας το ψήσιμο μέχρι να καραμελώσουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:03