search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 09:02
MENU CLOSE

Πώς η αλλαγή στην ψήφο των αποδήμων είχε προαναγγελθεί δια στόματος Μητσοτάκη

13.04.2021 08:46
Μητσοτάκης: Θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη που συγκαλεί ο Σαρλ Μισέλ με τους ηγέτες της ΕΕ - Media

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με εκπροσώπους ελληνικών κοινοτήτων της Λατινικής Αμερικής πριν από 22 ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει την ρύθμιση για την άρση των περιορισμών της ισχύουσας νομοθεσίας για την ψήφο των απόδημων.

Γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και της κυβερνητικής εκπρόσωπου Αριστοτελίας Πελώνη, σύμφωνα με την οποία η πρωτοβουλία αναλήφθηκε λόγω δήλωσης της Θεοδώρας Τζάκρη αρμόδιας για ζητήματα απόδημου ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στους ομογενείς και αναφέρεται στην ψήφο των αποδήμων.

Όπως δηλώνει: «Πιστεύω ότι θα επανέλθουμε στον νόμο αυτόν, θα τον ενισχύσουμε ώστε να μπορείτε όσοι θέλετε να συμμετέχετε στα κοινά της πατρίδας μας, να το κάνετε συμμετέχοντας στη διαδικασία ανάδειξης της πολιτικής ηγεσίας στη χώρα μας».

Νωρίτερα είχε επισημάνει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει νομοθετήσει την δυνατότητα ψηφοφορίας των απόδημων από την χώρα διαμονής γιατί μια τέτοια ρύθμιση δεν συγκέντρωνε τις απαιτούμενες 200 ψήφους λόγω μη συμφωνίας κάποιων κομμάτων.

Όπως θυμίζει το news247.gr στην σύσκεψη συμμετείχε ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών Κώστα Βλάσσης, η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή αλλά και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής Ιάσων Πιπίνης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 09:01