search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 04:24
MENU CLOSE

Ιλιον: Σε χώρο αναψυχής μετατρέπεται το Πάρκο Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ

14.04.2021 13:48
ERT ILION NEW

Σε Πάρκο Αναψυχής και Πολιτισμού για τους κατοίκους των δυτικών προαστίων θα μετατραπεί το Πάρκο Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ στον Ίλιον.

Ετσι οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να απολαμβάνουν μια περιοχή πρασίνου.

Η σχετική απόφαση που ελήφθη από το ΔΣ της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι το αποτέλεσμα ενός Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ και του Δήμου Ιλίου, με σκοπό την περιβαλλοντική και πολιτιστική αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου της ΕΡΤ που είχε επί της ουσίας εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Πρόκειται για το οικόπεδο που φιλοξενούσε τον Σταθμό των Μεσαίων Κυμάτων της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ συνολικής έκτασης 33 στρεμμάτων, το οποίο έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο Μνημείο Τεχνολογικού Πολιτισμού, καθώς εκεί φυλάσσεται ο πρώτος πομπός του ΕΙΡ.

Ο χώρος θεωρείται ραδιοτηλεoπτικά ιστορικός, καθώς εκεί ξεκίνησαν οι πρώτες εκπομπές της δημόσιας ραδιοφωνίας το 1938, του Πρώτου Προγράμματος του τότε ΕΙΡ, ή αλλιώς Ραφιοφωνικού Σταθμού Αθηνών, όπως ονομαζόταν τότε.

Το Πάρκο που παραμένει βέβαια στην ιδιοκτησία της ΕΡΤ θα είναι ανοιχτό για τους πολίτες, εννοείται προσβάσιμο και στα άτομα με αναπηρία, ενώ, όπως προβλέπεται και στις μελέτες που έχουν γίνει σε ανύποπτο χρόνο από τις υπηρεσίες της ΕΡΤ, θα δημιουργηθούν μεταξύ άλλων διάδρομος πεζοπορίας, ποδηλατόδρομος, χώροι ανάπαυσης για τους πολίτες, παιδότοπος, αμφιθέατρο για υπαίθριες εκδηλώσεις κ.ά.

Σκοπός μάλιστα της ΕΡΤ είναι σε δεύτερο χρόνο να αποκαταστήσει και να αξιοποιήσει και τις υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις του Πάρκου συστήνοντας και λειτουργώντας στον χώρο σχολή ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

Στον ίδιο χώρο βρίσκονται και αρκετά οχήματα παροπλισμένων εξωτερικών συνεργείων της ΕΡΤ – ακόμα και από την εποχή της ΥΕΝΕΔ.

Τα ραδιόφωνα στη νέα εποχή

Σημειώνεται ότι τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ έχουν πάψει εδώ και χρόνια να εκπέμπουν στα βραχέα, αφού μέσω Ιντερνετ, φτάνουν πιά και στο πλέον απομακρυσμένο σημείο του πλανήτη.

Στις 5 Ιανουαρίου 2018, μάλιστα, ξεκίνησε η πρώτη εκπομπή στην μπάντα του ψηφιακού ραδιοφώνου από την Ελληνική Ραδιοφωνία στο κανάλι 12C (συχνότητα 227.36) της ψηφιακής ραδιοφωνικής μπάντας DAB+.

Η ΕΡΤ προέβη στην ενεργοποίηση δικού της ψηφιακού πολυπλέκτη αποτελώντας τον πρώτο φορέα που επισήμως δραστηριοποιείται στο χώρο του ψηφιακού ραδιοφώνου. Σε αυτό εκπέμπουν τα έξι κεντρικά ραδιοφωνικά προγράμματα του φορέα (Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, ΕΡΑΣπορ, Κόσμος, Φωνή της Ελλάδας)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16