search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:17
MENU CLOSE

Προανακριτική Παππά: Τι κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας – Τι ειπώθηκε για το «White House»

15.04.2021 17:02
proanakritiki_new

Με την κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα, ο οποίος θεωρείται ως ο σύνδεσμος μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα και των Λιβανέζων αδελφών Χούρι, άρχισαν οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον Νίκο Παππά.

Όπως αναφέρει το news247.gr, ο Κυριάκος Τόμπρας αυτοπροσδιορίστηκε ως τοποτηρητής των συμφερόντων της λιβανέζικης εταιρίας CCC και των ιδιοκτητών της, αδελφών Χούρι στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου δήλωσε πως ήταν ο μεσάζοντας ανάμεσα στην CCC και τον Χρήστο Καλογρίτσα. Επιβεβαίωσε ότι ανάμεσα στις δύο αυτές πλευρές υπήρξε ενδιαφέρον για την δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού, εκτιμώντας όμως πως η αρχική έμπνευση και βούληση ανήκε στην εταιρία CCC.

Οι πληροφορίες από την κατάθεσή του αναφέρουν ότι ως προς το ζητούμενο της προανακριτικής επιτροπής δηλαδή την εμπλοκή πολιτικών προσώπων ο Κυριάκος Τόμπρας δεν παρείχε αποδείξεις για τη εμπλοκή του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, όπως και για άλλο πολιτικό πρόσωπο.

Πιο συγκεκριμένα, ο μάρτυρας δεν επιβεβαίωσε ότι υπήρχε αναφορά στα ονόματα του Νίκου Παππά ή του Αλέξη Τσίπρα στα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ της CCC και του Χρήστου Καλογρίτσα την οποία ο ίδιος διεκπεραίωνε. Επίσης δεν ήταν παρών σε κάποια συνάντηση όπου να υπήρξε κυβερνητικό στέλεχος. Δήλωσε όμως ότι υπήρξε «αυτήκοος μάρτυρας» μέσω κινητού τηλεφώνου σε επαφή που δήλωσε πώς έγινε μεταξύ του Χρ.Καλογρίτσα, του Σ.Χούρι (ένας εκ των ιδιοκτητών της CCC) και του Νίκου Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, o μάρτυρας σημείωσε ότι το καλοκαίρι του 2016 οι Χούρι της κατασκευαστικής εταιρείας CCC εκδήλωσαν το ενδιαφέρον για συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό και απόκτηση καναλιού. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Τόμπρα «ήθελαν εταιρεία φιλική προς στην κυβέρνηση, ετοιμοπαράδοτη επένδυση και έτοιμο κανάλι».

Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες από την κατάθεση, είπε ότι απευθύνθηκε πρώτα στον Γιώργο Κουρή καθώς είχε εκπομπή στον τηλεοπτικό του σταθμό. Ο κ. Τόμπρας φέρεται να είπε ότι «ο Κουρής μου ζήτησε 48 ώρες προθεσμία για να μιλήσει με την κυβέρνηση. Τελικά με πήρε και μου είπε: “δεν μπορώ, δεν με εμπιστεύονται τα μαλ@@@να. Και ο Βρυώνης δεν μπορούσε”». Επίσης, πρόσθεσε ότι «η τρίτη επιλογή ήταν ο Καλογρίτσας ο οποίος όμως δεν είχε κανάλι. Πήγα εκεί γιατί έπρεπε να πάω. Ο Καλογρίτσας μου λέει “μπορώ”. Όλη η αγορά τον φώναζε “κόκκινο” εργολάβο. Δεν θα παιδευόμουν πολύ να πείσω τους Χούρι ότι είναι φιλικός στην κυβέρνηση. Όλοι τον ήξεραν».

Στα εντυπωσιακά στοιχεία της μαρτυρίας καταγράφεται – σύμφωνα με πληροφορίες – και η ευθεία ερώτηση που έκανε ο πρόεδρος της επιτροπής Σταύρος Κελέτσης, προς τον Κ.Τόμπρα σχετικά με τις επαφές που είχε ο Χρήστος Καλογρίτσας στην κυβέρνηση. Ειδικά μάλιστα ως προς το να προσδιορίσει τον όρο White House που περιλαμβάνεται στην δικογραφία. Η απάντηση του μάρτυρα φέρεται να ήταν: «Τα α@@@α του Καράμπελα, κ.πρόεδρε»…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50