search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:00
MENU CLOSE

Τουρκικά ΜΜΕ για τη δημόσια σύγκρουση Δένδια-Τσαβούσογλου: «Σκανδαλώδεις» δηλώσεις

15.04.2021 21:01
dendias_cavusoglu_new

Με έντονο τρόπο αντέδρασαν τα τουρκικά ΜΜΕ στους δημόσιους και εφ’ όλης της ύλης διαξιφισμούς του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη συνέντευξη τύπου μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.

Ενημερωτικές ιστοσελίδες και ηλεκτρονικές εκδόσεις τουρκικών εφημερίδων, χαρακτηρίζουν ως «σκανδαλώδεις» της δηλώσεις του Νίκου Δένδια, που «εξόργισαν» τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Οι σκανδαλώδεις κατηγορίες του Έλληνα υπουργού Δένδια, εξόργισαν τον υπουργό Τσαβούσογλου, που απάντησε» αναφέρει το TEZ Haber.

«Απάντηση Τσαβούσογλου σε Δένδια : “Δεν μπορούμε ποτέ να δεχτούμε τις κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας”», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ.

«Τσαβούσογλου : “Στις δηλώσεις μου δεν κατηγόρησα την Ελλάδα. Ο Νίκος Δένδιας όμως προχώρησε σε απαράδεκτες κατηγορίες κατά της χώρας μου”» λέει το δίκτυο TRT, παρουσιάζοντας τον έντονο διάλογο ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών.

«“Εάν κατηγορείτε σοβαρά τη χώρα μου και το έθνος μου μπροστά στον τύπο, πρέπει να απαντήσω” είπε ο Τσαβούσογλου στον Δένδια» σχολιάζει δημοσίευμα του Haber Turk TV.

«Σκανδαλώδες κατηγορίες κατά της Τουρκίας. Ο Τσαβούσογλου απάντησε στον Έλληνα υπουργό» γράφει η εφημερίδα Γενί Ακίτ, τονίζοντας πως ο Νίκος Δένδιας έλαβε τις πρέπουσες απαντήσεις από τον Τούρκο ομόλογό του.

«Απάντηση ‘‘χαστούκι’’» χαρακτηρίζει η εφημερίδα Σαμπάχ, την αντίδραση Τσαβούσογλου για τα όσα δήλωσε ευθαρσώς ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Πιο… ψύχραιμο το Reuters

Σε πιο «ειδησεογραφικό» τόνο, το πρακτορείο Reuters με τίτλο: «Ο Ελληνας ΥΠΕΞ συγκρούστηκε με τον Τούρκο ομόλογό του σε συνέντευξη Τύπου», περιέγραψε την ατμόσφαιρα στην συνέντευξη.

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συγκρούστηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Πέμπτη σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, η οποία ξεκίνησε με ελπίδες για βελτιωμένες σχέσεις, αλλά γρήγορα κατέληξε σε οξείς κατηγορίες και από τις δύο πλευρές.

Επιδιώκοντας να χαλαρώσει τους μήνες εντάσεων λόγω εδαφικών διαφορών στη Μεσόγειο, ο Δένδιας εξέφρασε την υποστήριξή του στην προσπάθεια ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είπε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις για τυχόν παραβιάσεις της κυριαρχίας της Ελλάδας.

Τα σχόλιά του προκάλεσαν την οργισμένη απάντηση του Τσαβούσογλου που τα χαρακτήρισε «απαράδεκτα», ωθώντας τον Δένδια να απαντήσει ότι θα αισθανόταν έκπληξη αν ο Τσαβούσογλου περίμενε να μην αντιδράσει σαν μην έχει γίνει τίποτα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο», γράφει το Reuters.

Πληροφορίες: protothema.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:00