search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:35
MENU CLOSE

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τους Αποδήμους

16.04.2021 09:58
ANASTASIADIS_NEW (2)

Πάγια θέση τη Νέας Δημοκρατίας είναι η συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικό που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους στις εθνικές εκλογές, χωρίς κανένα περιορισμό.  

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού να καταθέσει νέο νομοσχέδιο που να άρει τους περιορισμούς που είχαν τεθεί με τον  Νόμο 4648 του 2019 για την ψήφο των αποδήμων, έγινε με αφορμή μιας σαφέστατης τοποθέτησης της  κ. Τζάκρη, αρμόδιας για θέματα Απόδημου Ελληνισμού  του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εννέα Απριλίου, σε γνωστή ομογενειακή εφημερίδα, που σημαίνει ή υποτίθεται, ότι εξέφραζε τις θέσεις του  κόμματός της.

Έκανε μάλιστα λόγο για «άδικους και υποτιμητικούς περιορισμούς», τονίζοντας ότι, αν αναλάβουν εκ νέου τη διακυβέρνηση της Χώρας θα τους καταργήσουν.

Πολύ πριν η κ. Τζάκρη δώσει την επίμαχη συνέντευξη, στις 22 Μαρτίου, σε διαδικτυακή διαβούλευση με ομογενείς της Λατινικής Αμερικής, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δεσμευτεί πως η κυβέρνηση θα επανέλθει στο ζήτημα των περιορισμών στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, γεγονός που επιβεβαιώνει την πάγια και διαχρονική θέση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια υπαναχώρησε χρησιμοποιώντας ανυπόστατες και αστείες δικαιολογίες γνωρίζοντας πως χωρίς τις ψήφους του δεν πρόκειται να περάσει ο νόμος. Αποδεικνύεται δηλαδή ότι η τοποθέτηση της κ. Τζάκρη δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μία απόπειρα να κοροϊδέψει τους Έλληνες του εξωτερικού. 
Στόχος της κυβέρνησης με το νέο νομοσχέδιο,  είναι να διευκολύνονται όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους χωρίς καμία προϋπόθεση. Το νομοσχέδιο απλώς αίρει τους περιορισμούς που έχουν θεσπιστεί  με τον Νόμο 4648/19 κατ απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.  Η ψήφος του Έλληνα πολίτη με εκλογικά δικαιώματα που ζει στο εξωτερικό να είναι ισότιμη με την ψήφο του Έλληνα πολίτη που ζει μόνιμα μέσα στα Ελλαδικά όρια.

Λογική απόρροια των παραπάνω είναι το ερώτημα,  γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά; Γιατί δείχνει να φοβάται τους συμπατριώτες μας στο εξωτερικό;

Εάν στον  ΣΥΡΙΖΑ δεν σταθούν  υπεύθυνα απέναντι σε αυτό το θέμα, που με τις θέσεις τους  το αναγάγουν  σε μείζον ζήτημα για τη χώρα, να είναι βέβαιοι ότι στην Ομογένεια θα γίνει πλέον κατανοητό ποιός τους λέει κατά συρροή ψέματα και ποιός δεν θέλει να τους αφήσει να ψηφίζουν.

Μόνο με ισότιμη αντιμετώπιση  θα μπορέσει να φέρουμε επιτέλους πιο κοντά την δυναμική ομογένεια.  Τα πολιτικάντικα κόλπα και  κομματικές σκοπιμότητες τους απομακρύνουν. Η ομογένεια είναι ισχυρό όπλο για την χώρα μας  και πρέπει να την έχουμε σύμμαχο.   

*Ο Σάββας Αναστασιάδης είναι Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:30