search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 11:48
MENU CLOSE

Μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία: Μήνυμα στον Σαμαρά μέσω Άδωνι;

19.04.2021 09:30
samaras_adonis_new

Εντύπωση έκανε η κάθετη επιχειρηματολογία την Πέμπτη που μας πέρασε, στη Βουλή, του Άδωνι Γεωργιάδη για τις Πρέσπες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως «όποιος αμφισβητήσει τη συμφωνία των Πρεσπών αμέσως μετά την κύρωσή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο, δωρίζει το όνομα Μακεδονία, σκέτο, στα Σκόπια».

Όπως σημειώνει η Καθημερινή η αναφορά μπορεί να θεωρηθεί και συστημένη προς τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εξακολουθεί να αμφισβητεί τη συμφωνία και έχει πει πως δεν θα πάει στη Βουλή όταν έρθουν τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία προς κύρωση.

Αν μη τι άλλο, ενδιαφέρουσα εξέλιξη για τις ισορροπίες στο δεξί κέρας της Ν.Δ.

Κινητικότητα  Σαμαρικών

Παράλληλα όπως σημειώνει η εφημερίδα το τελευταίο διάστημα, βουλευτές που ανήκουν στον λεγόμενο κύκλο συνομιλητών του Αντώνη Σαμαρά αναπτύσσουν έντονη κινητικότητα.

Χαρακτηριστική περίπτωση ο Ανδρέας Κατσανιώτης, που έχει κάνει σε λίγες ημέρες ουκ ολίγες παρεμβάσεις, όλες με αντιπολιτευτική χροιά.

Για παράδειγμα, στην τελευταία Κ.Ο. ο βουλευτής Αχαΐας άφησε υπονοούμενο πως δεν μπορεί να γίνει μία τόσο μεγάλη αλλαγή στα εργασιακά χωρίς να έχει προηγηθεί ευρεία και σχολαστική συζήτηση.

Στην ίδια λογική κινείται και μια ευρύτερη ομάδα, στην οποία ανήκουν ο Στράτος Σιμόπουλος, ο Γιώργος Βαγιωνάς, ο Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Στέργιος Γιαννάκης, ο Φώντας Μπαραλιάκος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 11:48