search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:44
MENU CLOSE

ΗΠΑ: 16χρονη μαύρη νεκρή από πυρά της αστυνομίας (Video)

21.04.2021 08:45
usa_police_new
Φωτογραφία αρχείου

Η αστυνομία στην πόλη Κολόμπους του Οχάιο των ΗΠΑ πυροβόλησε και σκότωσε μια 16χρονη μαύρη την Τρίτη, μερικά λεπτά προτού ανακοινωθεί η ετυμηγορία στη δίκη του Ντέρεκ Σόβιν γα το φόνο του Τζορτζ Φλόιντ όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η αστυνομία έσπευσε σε σημείο όπου καταγγέλθηκε ότι μια ύποπτη ήταν οπλισμένη με μαχαίρι και αποπειράθηκε να τραυματίσει κόσμο, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ένα μέλος της οικογένειας της έφηβης και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η εφημερίδα The Columbus Dispatch ανέφερε ότι πλήθος διαδηλωτών είχε συγκεντρωθεί κοντά σε σπίτι στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό.

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, οι αστυνομικοί στάλθηκαν στην περιοχή έπειτα από κλήση στην άμεση δράση (τον αριθμό 911) για απόπειρα τραυματισμού με μαχαίρι από ύποπτη.

Ο δήμαρχος του Κολόμπους, ο Άντριου Γκίνθερ, επιβεβαίωσε το περιστατικό, τονίζοντας μέσω Twitter πως «μια νεαρή γυναίκα έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή της».

Οι αστυνομικοί που επενέβησαν φόραγαν κάμερες, οι οποίες λειτουργούσαν. Το Γραφείο Έρευνας για Ποινικές Υποθέσεις του Οχάιο (Ohio Bureau of Criminal Investigation, BCI) έχει αναλάβει την υπόθεση, πρόσθεσε ο δήμαρχος.

«Θα μοιραστούμε όσες πληροφορίες μπορούμε αμέσως μόλις είναι διαθέσιμες», υποσχέθηκε ο δήμαρχος μέσω Twitter. «Ζητώ από τους κατοίκους να παραμείνουν ήρεμοι και να επιτρέψουν στο BCI να ερευνήσει το γεγονός».

Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις περιστάσεις υπό τις οποίες σκοτώθηκε η νεαρή. Η γενική αστυνομική διεύθυνση του Κολόμπους δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση.

Μέλη της οικογένειας ανέφεραν πως το κορίτσι που έχασε τη ζωή του ονομαζόταν Μακάια Μπράιαντ και ήταν 16 ετών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:44