search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:07
MENU CLOSE

Πελώνη: «Όχι» στις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα – Ίσως και το απόγευμα οι ανακοινώσεις

21.04.2021 09:16
peloni_aristotelia_new

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι η κυβέρνηση λέει όχι στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα.

Όπως είπε η κα Πελώνη για τις μετανικήσεις το Πάσχα, «θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας».

«Άλλο η Αθήνα και οι δυνατότητες που υπάρχουν στο ΕΣΥ», είπε η κυβερνητική έκπροσωπος.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ρισκάρουμε μία μεγάλη έξοδο για το Πάσχα με την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί» είπε η κ. Πελώνη, εξηγώντας παράλληλα πως η επιτροπή αξιολογεί όλα τα στοιχεία και η κυβέρνηση λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις.

Την ίδια ώρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως οι έλεγχοι στα διόδια θα είναι αυξημένοι για να μην υπάρξει κύμα μετακίνησης ενόψει Πάσχα.

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ανακοινώσεις για το Πάσχα να γίνουν το απόγευμα κατά την ενημέρωση.

Σχετικά με τα όσα ακούγονται για διάγγελμα του πρωθυπουργού είπε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε επί της ουσίας ότι η Ανάσταση θα γίνει στις 21:00, αφού η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα αρθεί αλλά θα υπάρξει μια ρύθμιση στο ωράριο λέγοντας πως «παράνομα στις εκκλησίες δεν θα είμαστε». Εκτιμάται ότι το βράδυ της Ανάστασης η απαγόρευση κυκλοφορίας θα επεκταθεί κατά δύο ώρες και θα ξεκινήσει στις 23:00.

Όσον αφορά στο πασχαλινό τραπέζι, είπε ότι σε αυτό θα πρέπει να είναι μόνο δυο οικογένειες.

Αναφερόμενη στο άνοιγμα γυμνασίων και δημοτικών, η κα Πελώνη υποστήριξε, πως αποτελούν προτεραιότητα με βάση και το εργαλείο των self test ενώ το ίδιο ισχύει και για το άνοιγμα του τουρισμού και της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:06