search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 18:39
MENU CLOSE

Ερωτευμένοι με την Τέχνη οι Έλληνες συλλέκτες: Πόσο πουλήθηκαν γνωστά έργα σε δημοπρασία (photos)

22.04.2021 14:54
PINAKES_1

Την αγάπη που εξακολουθούν να έχουν οι Έλληνες συλλέκτες αλλά και art brokers στα έργα τέχνης, απέδειξε πρόσφατη δημοπρασία που έκανε ο αθηναϊκός οίκος Vergos Auctions στις 15 Απριλίου με στόχο να δοκιμάσει το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Συνολικά πουλήθηκαν έργα Νεοελληνικής Ζωγραφικής και Γλυπτικής συνολικής αξίας πάνω από 190.000 ευρώ από ιδιώτες συλλέκτες αλλά και «επενδυτές».

Στις κορυφαίες τιμές πώλησης ήρθε το έργο του Γιάννη Τσαρούχη, «Κεφάλι Νέου» με χρονολογία το 1987 το οποίο από τις 2.000 που ήταν η αρχική τιμή εκτίμησης άλλαξε χέρια στα 5.783 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του powergame.gr ασφαλώς πρόκειται για μία από τις πιο δυνατές επενδύσεις που έκαναν οι bidders καθώς είναι μία υπογραφή που κινείται στις κορυφαίες τιμές πώλησης στην ελληνική δευτερογενή αγορά και που υπόσχεται περιθώριο ανόδου.

Όσο για το «Παραλιακό τοπίο Μυκόνου» του Γεώργιου Κοσμαδόπουλου, τα χτυπήματα ανέβασαν το low estimate των 1.200 ευρώ στα 3.084 ευρώ.

Τα έργα «Παραλιακό Τοπίο Μυκόνου» του Γεώργιου Κοσμαδόπουλου και «Κεφάλι Νέου» του Αλέκου Φασιανού

Το «Κεφάλι Νέου» του Αλέκου Φασιανού τράβηξε το αγοραστικό ενδιαφέρον καθώς είχε εκτιμηθεί στην πολύ ελκυστική τιμή των 600 και 800 ευρώ.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-1-219x300.jpg

Αλέκος Φασιανός, Κεφάλι Νέου

Το έργο πωλήθηκε προς 2.570 ευρώ με τον νέο του κάτοχο να έχει κάνει μια ιδανική επένδυση εφόσον το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να έχει ανοδική πορεία σε μελλοντική μεταπώληση.

Υπεραξία καταγράφηκε για το έργο του Αλέξη Ακριθάκη «Σύνθεση» που από την αρχική τιμή εκτίμησης των 800 ευρώ πωλήθηκε στα 3.342 ευρώ.

Αλέξης Ακριθάκης, Σύνθεση

Σχετικά με τα έργα του Δημοσθένη Κοκκινίδη, και τα τρία έργα του που ήταν προς πώληση, κατάφεραν να πωληθούν και μάλιστα σε τιμές πάνω από τις εκτιμήσεις (3.856 ευρώ, 2.827 ευρώ, 2.570 ευρώ).

Με χαμόγελα έκλεισε και η αγοραπωλησία για τα πορτρέτα του Εδουάρδου Σακαγιάν επιβεβαιώνοντας το δυναμικό come back που μεταδίδαμε.

Τα πορτρέτα «Γυναίκα με άνδρα» και  «Γυναίκα σε πλήθος» είχαν εκτιμηθεί από 800 έως 1.200  ευρώ και τελικά άλλαξαν χέρια έναντι 2.570 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτών ήταν νεότερης ηλικίας από την Ελλάδα, ενώ υπήρξε και μια μικρή μερίδα αγοραστών από το εξωτερικό.

Στις σκέψεις της Vergos Auctions είναι να ενταχθεί μια αντίστοιχη δημοπρασία εκατό περίπου lots μικρής εκτίμησης το φθινόπωρο του 2021, ενώ η επόμενη κρίσιμη αναμέτρηση συμπεριλαμβανομένων και των blue-chip κατηγοριών προγραμματίζεται να γίνει μέσα στον Ιούνιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 18:38