search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:50
MENU CLOSE

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε το τέλος των SMS – Τι είπε για εστίαση και διαδημοτικές

22.04.2021 10:03
adonis_georgiadis_new

Για την απόφαση να ανοίξει η εστίαση λίγο νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Επιλέξαμε την 3η Μαΐου για να πιάνει όλο τον Μάιο το άνοιγμα της εστίασης. Όταν ανοίξει ο τουρισμός θα λειτουργεί ήδη η εστίαση. Το άνοιγμα της εστίασης θα είναι βασισμένο σε δύο άξονες, αλλα δεν θα μιλήσω με λεπτομέρειες. Θα μιλήσουμε πρώτα με τους λοιμωξιολόγους και τους θεσμικούς εκπροσώπους της εστίασης. Έχουμε έναν οδικό χάρτη. Είχαμε και πέρυσι κανόνες. Σε αυτές τις ράγες πάνω – κάτω θα κινηθούμε. Και μιλάμε φυσικά μόνο για εξωτερικούς χώρους. Φέτος είμαστε πιο έμπειροι», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη για το αν θα πρέπει να στέλνουμε SMS για να πάμε σε εστιατόριο ή καφέ είπε: «Δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα. Θα διευκρινιστούν ωστόσο οι λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες».

Για την πλατφόρμα επιδότησης ΕΣΠΑ για τις επιχειρήσεις εστίασης, τόνισε: «Στόχος μας είναι ν’ ανοίξει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου. Θα καταβληθούν τα χρήματα ανάλογα με τον τζίρο».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν από καταστηματάρχες της εστίασης, ότι δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να ανοίξει στις 3 Μαΐου, αν δεν είναι έτοιμος, και μπορεί να ανοίξει όποτε το κρίνει.

Για το αν θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις μετά το άνοιγμα της εστίασης ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Αυτό λέει η λογική. Ενδεχομένως».

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης ουσιαστικά προανήγγειλε κατάργηση των SMS μετά τις 15 Μαΐου. Παράλληλα αποκάλυψε ότι έχει προτείνει το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής και των εμπορικών κέντρων, όπως επίσης και να επιτραπεί το click in shop στη Θεσσαλονίκη και η επιτροπή των ειδικών θα συζητήσει για το θέμα αυτό στη συνεδρίαση της επόμενης Παρασκευής.

Self test στην εστίαση

«Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να κάνουν self test. Κάνει 5 ευρώ. Δεν είναι φοβερό το κόστος για λίγο καιρό να πάρει ένα δεύτερο την εβδομάδα ο εργαζόμενος ή ο ιδιοκτήτης. Τα έξοδα θα πάνε στα έξοδα της επιχείρησης.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι εξαιρετικά κρίσιμη και για την οικονομία. Αν θέλεις να νικήσεις την πανδημία πρέπει να εμβολιαστεί ο πληθυσμός. Κάποιοι άνθρωποι δεν πήγαν να εμβολιαστούν. Αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν στην εντατική. Θέτουν σε κίνδυνο τους ίδιους και τη χώρα».

Εμβόλιο AstraZeneca

Ως θετική χαρακτήρισε την ιδέα να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca, έτσι ώστε να δώσουν το παράδειγμα στους πολίτες, τα κυβερνητικά στελέχη που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα. «Δεν είναι κακή ιδέα. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να εξάρω την ανάρτηση του κ. Φίλη που έκανε το Astra Zeneca και έγραψε στο facebook ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα και παρότρυνε τον κόσμο να το κάνει».

«Οι γιατροί έχουν άλλη άποψη τη μια εβδομάδα κι άλλη την άλλη»

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα που αλλάζουν καθημερινά. «Οι γιατροί έχουν άλλη άποψη έχουν τη μία εβδομάδα και άλλη την άλλη. Η επιτροπή των ειδικών πρέπει να λαμβάνει υπόψη την επιδημιολογική εικόνα. Δεν είναι σταθερή. Αυτή αλλάζει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:50