search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 04:11
MENU CLOSE

Μέτρα για να κοπάσει η λαϊκή οργή ανακοίνωσε η κυβέρνηση

22.04.2021 07:00
estiasi-new

Αποφάσεις που εμπεριέχουν μεγάλο ρίσκο αλλά δημιουργούν και προσδοκίες ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να κατευνάσει το κλίμα έντασης που υπάρχει στην κοινωνία εξ αιτίας του παρατεταμένου lockdown.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινήθηκε κάτω από το άγχος των δημοσκοπήσεων προκειμένου να εκτονώσει την λαϊκή οργή που υπάρχει στους πολίτες εξ αιτίας της καραντίνας , της οικονομικής αβεβαιότητας αλλά και της παραμονής τους στην πρωτεύουσα αντί να κάνουν Πάσχα στο χωριό.

Όλα αυτά μαζί επιβαρύνουν την εικόνα της κυβέρνησης την στιγμή που τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δείχνουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει χάσει την εμπιστοσύνη και άρα και την ανοχή των ψηφοφόρων.

Έτσι ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει την δήλωση για τα νέα μέτρα μόνος του προκειμένου να πείσει τους πολίτες ότι τα καλύτερα έρχονται και ότι η επιστροφή στην κανονικότητα είναι κοντά.

Μάλιστα μαζί με το αντιδημοφιλές μέτρο για την απαγόρευση της κυκλοφορίας από νομό σε νομό τις ημέρες του Πάσχα ,ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου , τον εμβολιασμό των νέων και το άνοιγμα των σχολείων στις 10 του επόμενου μήνα .

Ιδιαίτερα για τα σχολεία υπάρχει έντονος προβληματισμός στους επιστήμονες καθώς το άνοιγμα των Λυκείων έδειξε ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά με τα self test δεδομένου ότι καθημερινά μεγαλώνει ο αριθμός των κρουσμάτων .

Προβληματισμός υπάρχει και για το θέμα της εστίασης καθώς αρκετοί θεωρούν ότι τα μπαρ τα εστιατόρια και οι καφετέριες θα μπορούν να ανοίξουν από την Μεγάλη εβδομάδα με αυστηρά μέτρα και ελέγχους προκειμένου να αποφευχθεί ο αυθαίρετος συνωστισμός στις πλατείες και τα πάρκα.

Αρκετά κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν πάντως τον προβληματισμό τους για το πώς θα λειτουργήσει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης αφού ο ιδιαίτερα καλός καιρός σε συνδυασμό με την οργή του κόσμου μπορεί να εκτροχιάσουν την κατάσταση. Δηλαδή να μην τηρηθούν καθόλου τα μέτρα και η πλειοψηφία των κατοίκων της πρωτεύουσα να αντιδράσει ακολουθώντας το δικό της διαφορετικό πρόγραμμα.

Με λίγα λόγια ο οποίος προγραμματισμός μοιάζει με το εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα , αφού το πολύμηνο lockdown δεν έφερε κανένα σημαντικό αποτέλεσμα παρά μόνο την φυσική κούραση των πολιτών.

Όλα αυτά γίνονται φυσικά την στιγμή που το ΕΣΥ δεν έχει άλλες αντοχές και ενώ ο τουρισμός αναμένεται να ανοίξει στις 15 Μαΐου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19