search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 08:30
MENU CLOSE

Γαλλία: Δήμαρχος καταδικάστηκε για βιασμό αλλά ασκεί τα καθήκοντα του μέσα από τη φυλακή

26.04.2021 15:49
gallia_viasmos-new

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία ύστερα από την απόφαση δικαστηρίου που καταδίκασε τον 63χρονο δήμαρχο της πόλης Draveil κοντά στο Παρίσι, σε φυλάκιση καθώς κρίθηκε ένοχος για βιασμό. Όμως η ίδια απόφαση του δίνει το δικαίωμα να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του μέσα από το… κελί.


Ο δήμαρχος ονομάζεται Ζορζ Τρον και το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών. Και εάν σας θυμίζει κάτι το όνομα σας λέμε ότι πρόκειται για τον υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης Σαρκοζί πριν από χρόνια.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Τρον φώναξε στο γραφείο του στο Δημαρχείο μια κατώτερη διοικητική υπάλληλο στην οποία αφού της είπε να καθίσει στην καρέκλα του, γονάτισε και άρχισε να της κάνει μασάζ στα πόδια.


Όπως αναφέρει η daily mail όταν η υπάλληλος δεν ήθελε να συνεχίσει και θέλησε να φύγει ο Δήμαρχος τη βίασε. Τους τελευταίους δυο μήνες βρίσκεται στη φυλακή αλλά συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα του και να έχει στα χέρια τους τις τύχες των 30.000 κατοίκων της πόλης του.


Μάλιστα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αναγνώστηκε επιστολή του μέσα από τις φυλακές με την οποία έδινε οδηγίες για το πώς θα πρέπει να συνταχθεί ο προϋπολογισμός της πόλης.
Η αντιπολίτευση της πόλης μαζί με οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών έχουν ξεσηκωθεί και μάλιστα έχουν γεμίσει αφίσες με το πρόσωπο του 63χρονου δημάρχου, πίσω από τα κάγκελα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 08:29