search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 15:52
MENU CLOSE

Πάσχα: Πότε θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες

26.04.2021 17:08
efimerides-new

Οδηγίες για το πότε θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες και πώς θα εργαστούν οι δημοσιογράφοι το Πάσχα και την Πρωτομαγιά εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ.

Σύμφωνα με αυτές, οι πολιτικές και αθλητικές εφημερίδες που εκδίδονται Σάββατο θα κυκλοφορήσουν τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, 30 Απριλίου, θα κυκλοφορήσουν κανονικά οι όλες οι εφημερίδες, καθώς και όλες οι εκδόσεις της Κυριακής. Το Μεγάλο Σάββατο,1 Μαΐου, την Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου και τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου δεν θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα. Την Τρίτη του Πάσχα, θα κυκλοφορήσουν κανονικά όλες οι εφημερίδες.

Πώς θα εργαστούν τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και οι ιστοσελίδες

Οι συντάκτες του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και των ιστοσελίδων, κατά τις αργίες του Πάσχα, εφόσον περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, θα εργαστούν, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις αντίστοιχες ΣΣΕ, που καθορίζουν και την αμοιβή τους για Κυριακές και αργίες.

Η εργασία στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι συνάδελφοι, εφόσον περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, θα εργαστούν κατά την αργία της Μεγάλης Παρασκευής, του Μεγάλου Σαββάτου και της Δευτέρας του Πάσχα, όπως τις Κυριακές και τις αργίες και θα αμειφθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στην από 5.6.2019 ΣΣΕ για τους όρους εργασίας των δημοσιογράφων που απασχολούνται στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΙΔ, όπως ορίζονται στο άρ. 1 του Ν. 3429/2005.

Πώς θα λειτουργήσουν οι οικονομικές-διοικητικές υπηρεσίες

Οι εργαζομενοι των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών δε θα εργαστούν τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Πώς θα εργαστούν οι τεχνικοί του Τύπου

 Οι τεχνικοί τύπου θα εργαστούν κατά τις παραπάνω αργίες ανάλογα με τις ημέρες κυκλοφορίας των εφημερίδων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 15:42