search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:38
MENU CLOSE

Πότε αναμένεται το χάπι της Pfizer για τη θεραπεία του κορωνοϊού (Video)

28.04.2021 15:49
bourla-new-01
© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αισιόδοξες ειδήσεις έρχονται διά στόματος του CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, για πειραματικό φάρμακο, το οποίο θα χορηγείται από το στόμα, για τη θεραπεία της Covid-19.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας το χάπι είναι πιθανό να καταστεί διαθέσιμο μέχρι το τέλος του 2021.

Η εταιρεία, η οποία ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο κατά της Covid που έλαβε έγκριση στις ΗΠΑ από κοινού με τη γερμανική εταιρεία BioNTech, ξεκίνησε τον Μάρτιο μια πρώιμη κλινική μελέτη πάνω σε μια νέα θεραπεία της νόσου.

Το εν λόγω φάρμακο αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης κατηγορίας φαρμάκων που ονομάζονται «αναστολείς πρωτεάσης» καθώς αναστέλλουν την παραγωγή ενός ενζύμου που χρειάζεται ο ιός για να αναπαραχθεί στα ανθρώπινα κύτταρα.

Οι αναστολείς πρωτεάσης χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία και άλλων ιικών παθογόνων, όπως ο HIV και η Ηπατίτιδα C.

Εάν η πορεία των κλινικών δοκιμών είναι καλή και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων το εγκρίνει, το φάρμακο θα μπορούσε να διατεθεί στις ΗΠΑ έως τα τέλη του έτους, δήλωσε ο Μπουρλά στο CNBC.

Ειδικοί στον τομέα της Υγείας αναφέρουν ότι το φάρμακο θα μπορούσε να παίξει καταλυτικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς οι άνθρωποι που θα έχουν πρόσφατα μολυνθεί από τον ιό θα μπορούν να το χρησιμοποιούν και εκτός νοσοκομείων. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι το φάρμακο θα εμποδίσει τη νόσο από το να επηρεάσει περαιτέρω τον οργανισμό, αποτρέποντας έτσι την ανάγκη για νοσηλεία.

Ο Μπουρλά είπε στο CNBC πως είναι «πολύ αισιόδοξος» ότι ο FDA θα εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου της εταιρείας σε εφήβους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:37