search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:45
MENU CLOSE

Τζανάκης: Πάνω από 700 διασωληνωμένους τον Μάιο – Μετά τα μέσα Ιουνίου κάτω από 500 (Video)

29.04.2021 09:21
metakinisi_podilato_new

Την εκτίμηση ότι η μεγάλη πίεση στα δημόσια νοσοκομεία θα παραμείνει και τον Μάιο έκανε το πρωί της Πέμπτης ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

 Όπως χαρακτηριστικά είπε, ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ θα είναι μεγαλύτερος από 700 για όλο τον μήνα, ενώ μείωση του αριθμού τους κάτω από 500 θα δούμε «μετά τα μέσα Ιουνίου».

Όπως εξήγησε στο MEGA «στις ΜΕΘ επειδή υποκαθίστανται οι ζωτικές λειτουργίες των ασθενών από μηχανήματα οι άνθρωποι μπορεί να αντέξουν και πάνω από έναν μήνα ανεξαρτήτως του προσδόκιμου ηλικίας». Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «καλό θα είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να εμβολιαστούν τώρα».

«Όταν ενημερώνουμε κάποιον ότι πρόκειται να διασωληνωθεί και βάζει τα κλάματα και νιώθει ανασφάλεια, θυμάται και βρίζει πολλές φορές τον εαυτό του επειδή δεν έκανε εμβόλιο», περιέγραψε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

«Τουλάχιστον οι άνω των 60 να πάνε να εμβολιαστούν και να μην απεμπολούν αυτή την ευκαιρία» πρόσθεσε.

Τέλος, ερωτηθείς για το επόμενο διάστημα μετά τις αλλαγές που έρχονται από τη Δευτέρα ο Ν. Τζανάκης απάντησε «εάν όλα κινήσουν σωστά, έχουμε τα self test και τηρηθούν τα πρωτόκολλα με την εστίαση μετατρέπουμε ανοργάνωτες εκδηλώσεις σε οργανωμένες και πιο επιδημιολογικά ασφαλείας οργανωμένες κοινωνικές συμπεριφορές».

«Μπορεί να έχουμε μέχρι και ωφέλεια από την οργανωμένη αυτή διαδικασία» κατέληξε ο Νίκος Τζανάκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:43