search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 13:55
MENU CLOSE

Αμερικανικό Πεντάγωνο: «Ανεξέλεγκτος» κινεζικός διαστημικός πύραυλος κατευθύνεται στη Γη (Video)

05.05.2021 12:46
space new

Συναγερμός έχει σημάνει στο αμερικανικό Πεντάγωνο για έναν «ανεξέλεγκτο» κινεζικό διαστημικό πύραυλο, κομμάτια του οποίου αναμένεται να πέσουν στην γη πιθανότατα το Σαββατοκύριακο που έρχεται.

«Ο πύραυλος θα μπει στην ατμόσφαιρα γύρω στις 8 με 10 Μαΐου», τόνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Μάικ Χάουαρντ.

«Το ακριβές σημείο της εισόδου του πυραύλου στην ατμόσφαιρα της γης μπορεί να υπολογιστεί μέσα σε λίγες ώρες από την στιγμή που θα αρχίσει να μπαίνει εκεί», συνέχισε ο Χάουαρντ.

Όπως αναφέρει το in.gr το Πεντάγωνο παρακολουθεί την πορεία του κινεζικού πυραύλου από το διάστημα προς την ατμόσφαιρα της γης. Ο πύραυλος Long March 5B εκτοξεύτηκε από την Κίνα στο διάστημα με προορισμό έναν διαστημικό σταθμό της χώρας.

Ο 22 τόνων πύραυλος αναμενόταν να «καεί» στην ατμόσφαιρα της γης στην… επιστροφή του προς τον πλανήτη μας.

Τελικά όμως, φαίνεται πως κάποια κομμάτια του πυραύλου δεν θα… εξαϋλωθούν στην ατμόσφαιρα και θα πέσουν στη γη πιθανότατα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πολλοί επιστήμονες ωστόσο, δεν δείχνουν ιδιαίτερη ανησυχία για την πιθανή πτώση κομματιών του κινεζικού πυραύλου στην Γη.

Ο αστροφυσικός και καθηγητής του Κέντρου Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Τζόναθαν Μακ Ντάουελ ανέφερε: «Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να αρχίσουν να παίρνουν μέτρα προφύλαξης. Μπορεί να συμβεί κάτι, αλλά ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά μικρός.

Ετσι δεν πρόκειται να ξαγρυπνήσω ούτε για ένα δευτερόλεπτο για το θέμα. Υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα για να ανησυχούμε. Δεν είναι το τέλος του κόσμου».

Για την ώρα οι εκτιμήσεις των Αμερικανών είναι ότι το πιο πιθανό σημείο της γης στο οποίο ίσως πέσουν κομμάτια του πυραύλου είναι τα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 13:50