search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:03
MENU CLOSE

Άσκηση των κομάντο από το μέλλον: Με ειδική στολή πέταξαν και έκαναν ρεσάλτο σε πλοίο (Video)

05.05.2021 16:38
future_soldier-new

Εάν πριν από χρόνια έλεγαν ότι ένα κομάντο που φοράει μια ειδική στολή θα μπορέσει να πετάξει και να ανέβει σε ένα εχθρικό πλοίο, σίγουρα όποιος το έλεγε θα τον περνούσαν για τρελό.

Και όμως κάτι τέτοιο πλέον είναι μια πραγματικότητα. Κομάντο του Βασιλικού πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας φόρεσαν την ειδική στολή «Jet Suit» και έκαναν ρεσάλτο – κατά τη διάρκεια άσκησης- επάνω σε πλοίο.

Δεν πρόκειται για ταινία αλλά για πραγματικότητα, καθώς το βασιλικό βρετανικό ναυτικό σύντομα θα χρησιμοποιεί στολή με προωθητήρες για τον στρατιώτη του μέλλοντος ώστε να μπορεί να μεταφέρεται στην κυριολεξία ως βολίδα από σημείο σε σημείο.

Στην άσκηση που κατέγραψε η κάμερα, ένα μέλος των πεζοναυτών φοράει μια στολή με jet όπως αυτή του σούπερ ήρωα ironman και μπορεί να απονηώνεται από ένα φουσκωτό σκάφος εν κινήσει με σκοπό να προσνηωθεί επάνω σε άλλο πλοίο στο οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί νηοψία.

Η στολή από το μέλλον που φοράει ο βρετανός πεζοναύτης είναι μια ευρεσιτεχνία της εταιρείας Gravity. Διαθέτει 1000 ίππους στους κινητήρες jet και ελέγχεται με τα χέρια του ιπτάμενου ανθρώπου.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην οποία συμμετείχαν 42 καταδρομείς του βασιλικού βρετανικού πολεμικού ναυτικού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:03