search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:39
MENU CLOSE

«Βράζει» η Μάγχη: Γαλλοβρετανική κόντρα για τους ψαράδες – Γαλλικό αλιευτικό πέφτει πάνω σε βρετανικό σκάφος (Video)

06.05.2021 16:20
ploia_magxi-new

Οξύνονται οι σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας για ένα μικρό νησάκι στη Μάγχη με το όνομα Τζέρσει. Αφορμή είναι τα αλιευτικά δικαιώματα των Γάλλων ψαράδων στη μετα Brexit εποχή.


Οι Γάλλοι απείλησαν ότι θα κόψουν το ρεύμα στο Τζέρσει που ανήκει στη Βρετανία και είναι ακριβώς μέσα στα στενά της Μάγχης. Η ένταση κλιμακώθηκε όταν οι Βρετανοί έστειλαν 2 πολεμικά πλοία τους στην περιοχή, ενώ οι Γάλλοι απάντησαν στέλνοντας και εκείνοι ένα δικό τους πολεμικό.


Τα πλοία οι Βρετανοί τα έστειλαν προκειμένου να προστατεύσουν το νησί από έναν ενδεχόμενο αποκλεισμό του από Γαλλικά αλιευτικά. Τα Γαλλικά αλιευτικά που βρίσκονται στο σημείο αυτή τη στιγμή είναι περισσότερα από 100.

Πριν από λίγο δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει μια 10μετρη Γαλλική τράτα να εμβολίζει ένα βρετανικό σκάφος. Ήταν το πλοίο Jonathan Ruff που είχε βγει στα ανοιχτά του νησιού για να αποτρέψει τους «Γάλλους εισβολείς» και τελικά χτυπήθηκε στην πρύμνη από το γαλλικό πλοίο Lasgot.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:39