search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 02:58
MENU CLOSE

Χατζηδάκης: Ψεύτες χωρίς χαλινάρι όσοι μιλούν για κατάργηση οκταώρου (Video)

07.05.2021 12:07
kostis_xatzidakis_new

Ψεύτες και άσχετους χαρακτήρισε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης όσους ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση προωθεί την κατάργηση του 8ωρου.

«Αυτοί που μιλούν για επερχόμενη κατάργηση του οκταώρου ξεχνούν ότι είμαστε κράτος-μέλος της ΕΕ. Ακόμα και να ήθελε μια κυβέρνηση να καταργήσει το οκτάωρο, το πενθήμερο και τις 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, δεν μπορεί να το κάνει γιατί υπάρχει ο ευρωπαϊκός κοινωνικός χάρτης», ισχυρίστηκε ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Όσοι τα λένε ή είναι παντελώς άσχετοι ή είναι ψεύτες χωρίς κανένα χαλινάρι» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Στο νομοσχέδιο θα υπάρχει ειδικό άρθρο το οποίο θα κατοχυρώνει ακόμη μια φορά το οκτάωρο, το πενθήμερο και τις 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε, όλη η συζήτηση γίνεται για το θέμα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, που είναι νόμος ο οποίος ισχύει στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια και τον οποίο, όπως σχολίασε, συγκεκριμένα «πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν τον άγγιξε».

Να σημειωθεί ότι το εργασιακό νομοσχέδιο ετοιμάζεται να μπει σε δημόσια διαβούλευση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06