search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 22:50
MENU CLOSE

Lockdown: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με πρόστιμα στο κέντρο της Αθήνας (Video)

09.05.2021 19:59
prostima_sms_new

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής μονάδες της ΕΛ.ΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, κόβοντας, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, πολλά πρόστιμα για παράβαση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το OPEN, η επιχείρηση είχε διπλό στόχο, την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αλλά και της τήρησης των μέτρων στα καταστήματα αλλά και των περιορισμών κυκλοφορίας στο πλαίσιο του lockdown που παραμένουν σε ισχύ, έξι ολόκληρους μήνες μετά την πρώτη εφαρμογή τους.

Σημειώνεται ότι η υποχρέωση αποστολής SMS δεν καταργήθηκε, όπως αναμενόταν, με το άνοιγμα της εστίασης την προηγούμενη Δευτέρα, αλλά η μετακίνηση προς κατάστημα «εντάχθηκε» στον κωδικό 6.

Λοιμωξιολόγοι και κυβερνητικά στελέχη θεωρούν πιθανό το SMS να καταργηθεί μαζί με το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου, χωρίς ωστόσο η απόφαση για άρση του ασφυκτικού μέτρου, μετά από έξι ολόκληρους μήνες, να έχει «κλειδώσει».

Πρόσφατη αναφορά του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, στον… «παιδαγωγικό» ρόλο των SMS είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση αλλά και πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 22:49