search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:59
MENU CLOSE

Με έμφαση στην έρευνα, την καινοτομία και… τα διδακτορικά η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το Ταμείο Ανάκαμψης

11.05.2021 15:35
syriza-new-01

Την πρότασή του για την διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης ετοιμάζει πυρετωδώς ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να την παρουσιάσει μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο σε εκδήλωση που θα είναι στα πρότυπα της παρουσίασης του νέου ΕΣΥ και της επανεκκίνησης της οικονομίας. Στον άμεσο ορίζοντα, σχεδιάζεται και μία ακόμη εκδήλωση για την “Πράσινη μετάβαση”.

Η βασική κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που κατάρτισε η κυβέρνηση για τον σκοπό αυτό είναι ότι οι πόροι θα κατανεμηθούν στους λίγους επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό σε αντίθεση με την πλειονότητα εκ των 800.000 περίπου μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ως εκ τούτου βασική μέριμνα του ΣΥΡΙΖΑ είναι στην πρότασή του να αποτυπώνεται και η θεώρησή του για ένα αναπτυξιακό μοντέλο που συμπεριλαμβάνει τους “πολλούς” κι έχει στον πυρήνα του, την πραγματική οικονομία και τη ραχοκοκαλια της που σύμφωνα με τις θέσεις του αποτελούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την Εργασία και το κοινωνικό κράτος.

Στο μεταξύ, στον απόηχο των δηλώσεων του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν κάπως σκωπτικά ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το Ταμείο Ανάκαμψης θα δίνει έμφαση, ως προς την διανομή των κονδυλίων και τα σχετικά προγράμματα, στην ενίσχυση της έρευνας, της καινοτομίας και των διδακτορικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:48