search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:34
MENU CLOSE

Όταν ο Άδωνις είπε «μπράβο» στον Καρανίκα… (Videos)

11.05.2021 18:04
georgiadis_karanikas

Το ζήσαμε και αυτό: υπουργός της Νέας Δημοκρατίας να δίνει συγχαρητήρια στον Νίκο Καρανίκα για την επιμονή να νομιμοποιηθεί στην Ελλάδα η φαρμακευτική κάνναβη.

Και όχι όποιος κι όποιος υπουργός, αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθούσε το σχετικό νομοσχέδιο υποστήριζε ότι «η πρώτη επένδυση που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι ο… μπάφος». Μάλιστα, η ΝΔ είχε καταψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με την κατηγορία ότι μετατρέπει την Ελλάδα σε «απέραντη χασισοφυτεία» και «εκτροφείο μπάφων».

Όμως, οι καιροί αλλάζουν και πλέον ο Ά. Γεωργιάδης είναι ο αρμόδιος υπουργός για την προώθηση της σχετικής νομοθεσίας. Μιλώντας λοιπόν στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ομολόγησε ότι η ΝΔ το 2018 είχε κάνει λάθος και αναγνώρισε και τη συμβολή του Νίκου Καρανίκα.

«Το 2018 δεν ήμασταν ώριμοι να αναγνωρίσουμε τις μεγάλες προοπτικές που έδινε η φαρμακευτική κάνναβη στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Πρέπει να αναγνωρίσουμε τη θετική συμβολή του κύριου Καρανίκα. Μπορεί να είναι ένα πρόσωπο που έχουμε με το οποίο έχουμε προφανώς σοβαρές πολιτικές διαφορές και έχουμε δημόσια συγκρουστεί ιδιαίτερα πολύ, όμως για την περίπτωση της φαρμακευτικής κάνναβης εγώ θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής. Η παρουσία του κυρίου Νίκου Καρανίκα ήταν θετική και το γεγονός ότι πολέμησε για αυτό και πολεμά ακόμα και σήμερα τον τιμά».

Όπως είναι φυσικό, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη: «Χαιρετίζουμε την μεταστροφή του κ. Γεωργιάδη και την – έστω και με μεγάλη καθυστέρηση – παραδοχή πως οι επενδύσεις στην φαρμακευτική κάνναβη είναι εξαιρετικά σημαντικές, τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά» ανέφεραν πηγές του κόμματος, προσθέτοντας ότι «μετά τη δικαίωση, θα περιμέναμε και μία πρώτη συγγνώμη για τους τόνους λάσπης και το σαμποτάζ στις επενδύσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ όσο ήταν στην αντιπολίτευση, με αφορμή τη φαρμακευτική κάνναβη. Αλλά έχουμε ακόμα να ελπίζουμε στις 158 συγγνώμες από τους βουλευτές της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:30