search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:38
MENU CLOSE

Ινδία – Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 270.000 θανάτους – Ξεβράζει πτώματα ο Γάγγης (Video)

16.05.2021 13:19
india

Εφιάλτης δίχως τέλος στην Ινδία. Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της χώρας γνωστοποίησε σήμερα ότι ακόμη 4.077 ασθενείς με Covid-19 υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες, ανακοινώνοντας ακόμη 311.170 νέα κρούσματα.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο γιγαντιαίο ασιατικό κράτος έχει φθάσει τους 270.284 νεκρούς επί συνόλου 24.684.007 μολύνσεων.

Πολλοί ειδικοί όμως τονίζουν ότι οι αριθμοί που δίνει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση είναι υποτιμημένοι σε σχέση με την πραγματικότητα.

Κι αυτό παρά το ότι μόνο μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πάνω από 24.000 θανάτους και κάπου 2 εκατ. μολύνσεις.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ενεργών κρουσμάτων έχει φθάσει τα 3,6 εκατομμύρια, κατά τους κυβερνητικούς αριθμούς.

Τεράστια έλλειψη εμβολίων

Ως προς την εκστρατεία ανοσοποίησης, περίπου 182 εκατ. πολίτες έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου από την 16η Ιανουαρίου. Την 1η Μαΐου η κυβέρνηση ανήγγειλε πως άρχισε ο εμβολιασμός όλων των ενηλίκων άνω των 18 ετών, όμως σε πολλά ομόσπονδα κράτη αυτό δεν έχει συμβεί λόγω της τεράστιας έλλειψης δόσεων.

Παρότι η υγειονομική κρίση συνεχίζεται, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι αποκλείει την επιβολή εθνικού lockdown.

Ωστόσο τοπικές κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση: στη Δυτική Βεγγάλη από σήμερα επιβάλλονται περιορισμοί στην κίνηση των πολιτών για 14 ημέρες.

Ειδήσεις σήμερα

Ινδία: Κορυφώνεται το δράμα με 204.832 νεκρούς – Καίνε ασταμάτητα τα κρεματόρια (Videos)

Ινδία Κορωνοϊός: Η φωτογραφία του εξουθενωμένου γιατρού που σοκάρει – Είναι λουσμένος στον ιδρώτα

Κορωνοϊός – Έλληνας γιατρός στην Ινδία: Η ινδική μετάλλαξη διαδίδεται πάρα πολύ εύκολα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:37