search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:33
MENU CLOSE

Σε Ισραήλ και Παλαιστίνη σήμερα ο Δένδιας για σειρά επαφών (Video)

18.05.2021 10:03
dendias_new

Σε Ισραήλ και παλαιστινιακά εδάφη θα βρεθεί σήμερα, Τρίτη 18 Μαΐου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Προηγήθηκε την Δευτέρα, η συνεργασία του υπουργού Εξωτερικών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει των επικείμενων επισκέψεων του, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Νίκος Δένδιας θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με τους ομολόγους του και πολιτικούς παράγοντες των κρατών της περιοχής ενώ θα είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μεταβαίνει στο Ισραήλ και στα Παλαιστίνη από την έναρξη της κρίσης.

Κατά την επίσκεψή του, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’, με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι και με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Ιμπραχιμ Στάγεχ, και όχι με τον υπουργό Εξωτερικών Ριάντ Αλ Μάλικι, όπως αρχικά ανακοινώθηκε, λόγω έκτακτης αλλαγής του προγράμματος του τελευταίου.

Επίσης αύριο, Τεταρτη, ο Ν. Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.

Την ίδια μέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφαντί.

Τέλος, ο Ν. Δένδιας θα μεταβεί στην Αίγυπτο και στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μαΐου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Ειδήσεις σήμερα

«Ναι» από Μπάιντεν στην πώληση οπλισμού στο Ισραήλ – Πρωτοφανής επίθεση Ερντογάν

Επίσκεψη Δένδια σε Ισραήλ-παλαιστινιακά εδάφη και συντονισμός με Αίγυπτο-Ιορδανία

Προβληματισμός στο Μαξίμου για τις συνέπειες της ελευθερίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:33