search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 05:12
MENU CLOSE

Τραγανά τηγανητά στικς από χαλούμι

18.05.2021 07:00
haloumi-new

Το μαλακό και νόστιμο αυτό τυρί, πασπαλίζεται με πικάντικη πάπρικα, για να δημιουργήσει ένα υπέροχο συνοδευτικό που μπορείτε να το σερβίρετε μαζί με μπιφτέκια, ψητό ψάρι, σαλάτες, και ότι άλλο επιθυμείτε.

Υλικά

75 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα σκόνη
2 συσκευασίες (των 225 γραμμαρίων) συσκευασμένο χαλούμι κομμένο σε στικς
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση


Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με την πάπρικα και χρησιμοποιήστε το για να επικαλύψετε ελαφρά το χαλούμι που έχετε κόψει σε στικς. Το μέγεθός τους πρέπει να είναι όπως οι τηγανιτές πατάτες. Προσθέστε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, τόσο όσο να καλύψει 1,5 εκατοστό περίπου σε βάθος. Θερμάνετέ το πολύ καλά μέχρι τους 180ο C, προσθέστε μερικά στικς – λίγα κάθε φορά -και τηγανίστε τα για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν και να τραγανίσουν, γυρνώντας τα καλά από όλες τις πλευρές. Μεταφέρετε τα μπαστουνάκια σε πιάτο καλυμμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο με τα επόμενα. Πασπαλίστε με αλάτι και σερβίρετε με την αγαπημένη σας σος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:49