search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:22
MENU CLOSE

Σεξ: Οι απρόβλεπτες αιτίες που «διαλύουν» την ανδρική λίμπιντο

19.05.2021 20:24
banana_new

Η χαμηλή λίμπιντο περιγράφει το μειωμένο ενδιαφέρον για τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Αν και είναι φυσιολογικό αυτό να συμβαίνει κατά καιρούς, η χαμηλή λίμπιντο για μεγάλο χρονικό διάστημα προκαλεί ανησυχία στους άνδρες και πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Οι επιδόσεις των ανδρών στο σεξ εξαρτώνται από ένα σύνολο βιολογικών και ψυχολογικών παραγόντων που άλλοτε εκτοξεύουν και άλλοτε καταστρέφουν την ερωτική τους διάθεση.

Δείτε τέσσερις αιτίες που ρίχνουν την ανδρική λίμπιντο:

Η φασαρία: Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine έδειξε ότι αρκετοί άνδρες δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν στη σεξουαλική πράξη εάν κάτι τους αποσπά την προσοχή.

Ανθυγιεινές συνήθειες: Το αλκοόλ, η κακή διατροφή και η κακή σχέση με τη γυμναστική είναι τρεις από τις κακές συνήθειες που μπορεί να βλάψουν την ερωτική ζωή των ανδρών, υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Mount Sinai των ΗΠΑ. Ο λόγος είναι φυσικά ότι η καλή φυσική κατάσταση είναι απαραίτητη ώστε να άνδρας να μπορεί να αποδώσει σεξουαλικά.

Το στρες: Το στρες επηρεάζει το λεγόμενο συμπαθητικό νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα να είναι δυσκολότερο να επιτευχθεί ή να διατηρηθεί η στύση.

Oι αδύναμοι μύες στην περιοχή της λεκάνης: Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους, γνωστές και ως ασκήσεις Kegel, γυμνάζουν τους μύες στη βάση της λεκάνης. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης δείχνει ότι οι ασκήσεις αυτές δεν είναι ευεργετικές μόνο για τις γυναίκες, αλλά και για τους άνδρες.

Πηγή: onmed.gr

Ειδήσεις σήμερα

Κονδυλώματα: Αίτια, συμπτώματα, επιπλοκές, θεραπεία και πρόληψη

Κοινωνικοπάθεια: Τι είναι, πώς αναγνωρίζεται

Αλκοόλ: Πόσο καλό κάνει ένα… ποτηράκι στην καρδιά μας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19