search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 13:31
MENU CLOSE

Τι μαγιό σου ταιριάζει ανάλογα με τον σωματότυπο σου (Photos)

19.05.2021 19:07
bikini

Ο καιρός ζέστανε. Ο κορωνοϊός μπορεί να βρίσκεται ακόμα εδώ αλλά το μυαλό όλων είναι στις διακοπές. Το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι σε πλήρη εξέλιξη και όλοι μας ευελπιστούμε πως θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω και φέτος το καλοκαίρι θα καταφέρουμε να ξεσκάσουμε.

Θάλασσα, ήλιος και τι άλλο; Μαγιό. Πολλές γυναίκες βρίσκονται σε αναζήτηση του σχεδίου που θα τους ταιριάζει ακόμα και από τους χειμερινούς μήνες. Τα γυναικεία σώματα όμως δεν είναι όλα ίδια και για αυτό ίσως σε καποιες η αναζήτηση του ιδανικού μαγιό να παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο ανάλογα με τον σωματότυπό τους.

Αν λοιπόν δεν είστε σίγουρη για το τι σας ταιριάζει, ανακαλύψτε ποιος τύπος και ποιο χρώμα μαγιό σας πηγαίνει ανάλογα με το σωματότυπο σας και φορέστε το κλέβοντας τις εντυπώσεις στην παραλία.

Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές από το beautetinkyriaki.gr για να διαλέξετε το μαγιό που σας πηγαίνει καλύτερα για αυτό το καλοκαίρι.

Μαγιό για σωματότυπο αχλάδι:

Αν το σώμα σας είναι φαρδύ στο κάτω μέρος και λεπτό στο πάνω, τότε ανήκετε στον σωματότυπο αχλάδι. Το ιδανικό μαγιό είναι αυτό που θα εξισορροπήσει την σιλουέτα σας κάνοντας την να φαίνεται πιο ομοιόμορφη.

Επιλέξτε λοιπόν κάποιο που θα εστιάζει στο επάνω μέρος του σώματος (ώμους, στήθος και μέση), τραβώντας τα βλέμματα μακριά από την μεγάλη περιφέρεια.

Ιδανική επιλογή αποτελεί το μπικίνι με φλούο, έντονο, ριγέ, καρό ή printed τοπ και μονόχρωμο, κατά προτίμηση σκούρο, bottom.

Τα πιο κατάλληλα τοπ για έναν σωματότυπο αχλάδι είναι το τριγωνάκι, αυτό που δένει στο λαιμό ή κάποιο με βαθύ ντεκολτέ.

Αποφύγετε τα μαγιό με κορδονάκια στο κάτω μέρος, όσα έχουν ψηλό άνοιγμα στα πόδια, αλλά και τα brazilian. Προτιμήστε κάποιο με φαρδύ πλαϊνό ή σε στυλ μίνι φούστας, χωρίς όμως πολλά διακοσμητικά στοιχεία (βολάν κλπ).

Αν πάλι σας αρέσουν περισσότερο τα ολόσωμα, ιδανικά μαγιό για μεγάλη περιφέρεια είναι αυτά με το βαθύ V ντεκολτέ, τις φαρδιές τιράντες και ένα έντονο print στο επάνω μέρος τους. Αυτό το κόψιμο μαγιό θα τραβήξει την προσοχή μακρυά από την μεγάλη περιφέρεια και τους γλουτούς σας, κάνοντας σας ακόμη πιο εκθαμβωτική στην παραλία.

Μαγιό για σωματότυπο μήλο:

Ένας σωματότυπος μήλο έχει συνήθως λεπτά πόδια και φαρδύ κορμό. Για να επιλέξετε το ιδανικό μαγιό θα πρέπει να εστιάσετε την προσοχή στο να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση πως έχετε λεπτότερη μέση ή να κάνετε τα πόδια σας να φαίνονται μακρύτερα.

Ιδανικό μαγιό για ένα σώμα μήλο με μεγάλη κοιλιά είναι το ολόσωμο που διαθέτει μια διαχωριστική γραμμή, ζώνη ή χρωματική διαφορά στο σημείο της μέσης. Με αυτό τον τρόπο δημιουργεί την ψευδαίσθηση της λεπτότερης μέσης, καλύπτοντας παράλληλα την κοιλίτσα και την περιφέρεια.

Αν πάλι επιλέξετε ένα μπικίνι, καλό θα είναι να προτιμήσετε ένα χαμηλόμεσο και χρωματιστό bottom με κορδόνι σε συνδυασμό με ένα απλό μονόχρωμο τριγωνάκι. Με αυτό τον τρόπο τονίζετε τα πόδια σας και κάνετε τους ώμους να φαίνονται πιο συμμετρικοί.

Αποφύγετε το στράπλες σουτιέν, διότι θα τονίσει ακόμη περισσότερο το στήθος και την μέση σας.

Μαγιό για σωματότυπο κλεψύδρα:

Ο σωματότυπος κλεψύδρα είναι ο πιο συμμετρικός. Διαθέτει ίδιο πλάτος στους ώμους και στην περιφέρεια, ενώ η μέση είναι λεπτότερη. Αυτό σημαίνει πως το ιδανικό μαγιό είναι αυτό που θα τονίσει την μέση και τα υπόλοιπα δυνατά σας στοιχεία.

Επιλέξτε λοιπόν όποιο μπικίνι ή ολόσωμο θέλετε και αναδείξτε την θηλυκότητα σας προβάλλοντας τις καμπύλες σας.

Ωστόσο ένα μπικίνι με κλασσικό κόψιμο ή κάποιο ψηλόμεσο μαγιό, είναι μια εξαιρετική επιλογή, αρκεί η κοιλιά σας να είναι επίπεδη.

Μαγιό για σωματότυπο σωλήνα:

Αν ο κορμός σας έχει το ίδιο πλάτος τόσο στους ώμους και την μέση, όσο και στην περιφέρεια, δηλαδή θυμίζει ένα ορθογώνιο σχήμα, τότε ανήκετε στον σωματότυπο σωλήνα. Πρόκειται για το σώμα που στερείται από καμπύλες και ο στόχος σας φορώντας μαγιό είναι να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση της λεπτής μέσης.

Ιδανικό για να το πετύχετε είναι το μονοκίνι (δηλαδή το ολόσωμο που διαθέτει ανοίγματα – κοψίματα στα πλάγια της μέσης), είτε το ολόσωμο με high cut leg, τύπου Baywatch.

Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε ένα μπικίνι με bottom που έχει πλάγια κοψίματα. Εξίσου θαυμάσιο θα είναι όμως και ένα μπικίνι με μεγάλα prints, έντονα χρώματα ή κρόσσια.

Μαγιό για αθλητικό σωματότυπο:

Τα κλασσικά μπικίνι με τριγωνάκι σουτιέν και κορδονάκια στο bottom τους είναι μια από τις καλύτερες λύσεις για να δώσετε στην σιλουέτα σας μια πιο σαγηνευτική όψη με όμορφες καμπύλες που ξεφεύγει από το αθλητικό σώμα.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα brazil μαγιό που ταιριάζει σε αθλητικό σώμα, αφού θα τονίσει τα καλογυμνασμένα οπίσθια σας.

Μαγιό για παχουλές:

Ακόμη κι αν διαθέτετε μερικά παραπάνω κιλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αφού μπορείτε να βρείτε εύκολα ποιο μαγιό σας ταιριάζει. Μπορείτε να τονίσετε τα δυνατά σας σημεία και να κρύψετε τα λιγότερο κολακευτικά.

Eιδήσεις σήμερα:

Κονδυλώματα: Αίτια, συμπτώματα, επιπλοκές, θεραπεία και πρόληψη

Διαλείπουσα νηστεία: Τι είναι και πώς γίνεται στο πλαίσιο δίαιτας

Εμβολιασμοί: Διαθέσιμα από αύριο όλα τα εμβόλια για τους 40-44 – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους 20-29

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 13:31