search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 21:59
MENU CLOSE

Μονομερή εκεχειρία στη Γάζα ετοιμάζεται να ανακοινώσει το Ισραήλ

20.05.2021 20:52
israel-new-010

Στο δρόμο της αναστολής της επιχείρησης στη Γάζα βρίσκεται η κυβέρνηση του Ισραήλ.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC στην Γάζα, το υπουργικό Συμβούλιο του Ισραήλ βρίσκεται σε εξέλιξη, για τους όρους της εκεχειρίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ενημερωθεί η Αίγυπτος από το Ισραήλ ότι θα προχωρήσει η κατάπαυση του πυρός αμέσως μετά τη λήξη του υπουργικού Συμβουλίου.

Το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ θα κληθεί να ψηφίσει σήμερα μια πρόταση για μονομερή εκεχειρία στη Γάζα, η οποία θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή μέσα σε διάστημα 24 ωρών, μετέδωσε και το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Kan.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν έκαναν κανένα σχόλιο για την πληροφορία αυτή, η οποία μεταδόθηκε μία ώρα αφότου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε αυτό το όργανο λήψης αποφάσεων.

Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, δήλωσε ότι θα εκτιμηθεί η νέα κατάσταση και η οργάνωση θα αποφασίσει πώς θα προχωρήσει.

Από την Ουάσινγκτον, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι χαρακτήρισε «ενθαρρυντικές» τις πληροφορίες ότι γίνονται ενέργειες για μια κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή.

«Έχουμε δει αναφορές για μια κίνηση προς μια πιθανή κατάπαυση του πυρός. Αυτό είναι σαφώς ενθαρρυντικό», είπε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος.

Οι διπλωματικές ενέργειες για την επίτευξη εκεχειρίας εντάθηκαν σήμερα, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε την αποκλιμάκωση της κατάστασης, όμως το Ισραήλ απείλησε να αυξήσει τα πλήγματα στη Γάζα, αφού ξανάρχισαν οι ρίψεις ρουκετών από τη Χαμάς, έπειτα από μια σύντομη παύση.

Eιδήσεις σήμερα:

Φωτιά στο Σχίνο: Μάχη με φλόγες και ανέμους – Εκκενώνονται κι άλλοι οικισμοί – Διπλό μήνυμα από το 112 (video)

Λωρίδα της Γάζας: «Όχι» Μπάιντεν στο σχέδιο απόφασης της Γαλλίας – Συνεχίζει τους βομβαρδισμούς το Ισραήλ (Videos)

Ντιέγκο Μαραντόνα: Κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση οι επτά εμπλεκόμενοι στον θάνατό του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 21:56