search
ΚΥΡΙΑΚΗ 26.05.2024 15:05
MENU CLOSE

Το ΚΙΝΑΛ εκτός συνεπιμέλειας…

21.05.2021 10:18
gennimata_new

Το θέαμα στο Κοινοβούλιο κατά την διάρκεια της συζήτησης για την συνεπιμέλεια των τέκνων ήταν άκρως απογοητευτικό.

Δεν θύμιζε σε τίποτα συζήτηση σύγχρονης δημοκρατίας αλλά περισσότερο μια οχλαγωγία αναιδών τσοπαναραίων οι όποιοι προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα αγελαία  τους συμφέροντα, θυσίαζαν ένα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα, η διευθέτηση του οποίου έχει στην ουσία στόχο να προστατεύει τα παιδιά  των χωρισμένων γονιών. Αυτό, τα κόμματα της ελληνικής αντιπολίτευσης, το αντιλήφθηκαν ως μια ευκαιρία σφοδρής  σύγκρουσης προκειμένου να καταγραφεί μια ακόμα διαφωνία με την κυβέρνηση…  

 Κάθε στοιχειωδώς νοήμων και εχέφρων άνθρωπος θα φανταζόταν ότι η συζήτηση στη Βουλή θα διεξάγετο σε ήπιους τόνους, σχεδόν βαρετούς γιατί στην ουσία δεν υπάρχει πεδίο αντιπαραθέσεων καθώς το θέμα το έχει λύσει η ίδια η εποχή. Για όσους δεν έχουν ημερολόγιο, βρισκόμαστε στην αρχή της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα.

Πρόκειται για ένα θέμα που έχει λυθεί προ πολλών δεκαετιών για τα περισσότερα κράτη-μέλη της ΕΕ. Ήταν μια εκκρεμότητα για το οικογενειακό δίκαιο που απλώς έπρεπε να διευθετηθεί δίχως να ανοίξει ρουθούνι.

Αντ’ αυτού, τα τρία κόμματα της Αριστεράς, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ  και Μέρα 25, όχι μόνο αρνήθηκαν να συναινέσουν στην επίλυση του θέματος (επιστρέφοντας  έστω και το ελάχιστο αντίτιμο στην κοινωνία που τους συντηρεί και χρηματοδοτεί τις καταστατικές τους διαμαρτυρίες  που δεν έχουν κανένα κοινωνικό  αντίκρισμα) αλλά δημιούργησαν και μια θορυβώδη αντιπαράθεση, ιδιαιτέρα αποκαλυπτική της βαθιάς παρακμής του πολιτικού συστήματος.

Ωστόσο, λίγο πολύ, αυτή είναι η Αριστερά στην Ελλάδα: μεσαιωνική, αντιδραστική, παρωχημένη, δίχως ίχνος διάθεσης να μας εκπλήξει έστω και μια φορά δια της σιωπής της – όχι της συνδρομής της.

Ωστόσο, το πιο απογοητευτικό κτύπημα ήρθε από το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που έφερε τεράστιες ανατροπές στο οικογενειακό δίκαιο της χώρας εκσυγχρονίζοντας την κοινωνία.  Πρόκειται για μια θεμελιώδη μεταρρυθμιστική συνεισφορά την όποια το μικρό και αγνώριστο ΚΙΝΑΛ αμαύρωσε με την στάση του. Δεν είναι μόνο που δεν μπορεί να υποστηρίξει το παρόν του, βάλθηκε να αμαυρώσει και το παρελθόν του. Το μόνο που κατάφερε η κα Γεννηματά είναι να κάνει και στην προκειμένη περίπτωση την ιστορική αυτή παράταξη παρακολούθημα του Τσίπρα, του Κουτσούμπα και του Βαρουφάκη…  

Οι ειδήσεις σήμερα από το topontiki.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26.05.2024 15:00