Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Με αυτή την ζύμη πολλαπλών χρήσεων μπορείτε να ετοιμάσετε ψωμάκια για σάντουιτς, νόστιμα πιτσάκια και αλμυρά κρουασανάκια για να τα γεμίσετε με ότι θέλετε.
Με διαφορετικά σχήματα και γεύσεις είναι ιδανική για μπουφέ, για το πάρτυ αλλά και για σνακ ή το κολατσιό των παιδιών.
500 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
20 γραμμάρια ζάχαρη
1 αυγό
100 γραμμάρια γάλα πλήρες
7 γραμμάρια ξηρή μαγιά
60 / 80 γραμμάρια νερό
15 γραμμάρια αλάτι
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
Λίγο γάλα ή αυγό για το ρόδισμα της επιφάνειας
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε όλα τα υλικά και ζυμώστε τα καλά μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη μαλακή και ελαστική ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας.
Καλύψτε την επιφάνεια του μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήστε την σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε με τον πλάστη μια μικρή ποσότητα σε μακρόστενο σχήμα και κόψτε με ένα μαχαίρι τρίγωνα όπως θα κάνατε για μικρά κρουασανάκια.
Με αυτή τη ζύμη αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε μικρά στρογγυλά ψωμάκια για χάμπουργκερ ή και επίπεδες στρογγυλές βάσεις για πιτσάκια.
Βουρτσίστε την επιφάνειά τους με λίγο γάλα ή αυγό με λίγο νερό και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά τους.
Όταν κρυώσουν είναι έτοιμα να τα γεμίσετε με ότι επιθυμείτε.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.