search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:20
MENU CLOSE

Καρχαρίες 5 μέτρων έκαναν βόλτα δίπλα σε ψαράδες στην Αμάρυνθο και την Κινέτα (Photos)

28.05.2021 15:42
karxarias_ellada-new

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ψαράδες που βρισκόντουσαν επάνω σε σκάφος όταν είδαν τα νερά από κάτω τους να σκοτεινιάζουν και έναν μεγάλο όγκο να κάνει την εμφάνιση του. Σε μικρή απόσταση από την ακτή εμφανίσθηκαν καρχαρίες οι οποίοι έκαναν βόλτα.


Το περιστατικό αυτό συνέβη τόσο στην Αμάρυνθο στην Εύβοια όσο και στην Πελοπόννησο στην Κινέτα. Οι καρχαρίες δεν φάνηκαν να ενοχλούνται από την ανθρώπινη παρουσία.

Στην Αμάρυνθο έκανε την εμφάνιση του καρχαρίας του είδους Prionace glauka, ο λεγόμενος «γαλάζιος καρχαρίας». Πρόκειται για ένα είδος σχετικά κοινό στη χώρα μας το οποίο όμως –όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα «Fishing in Greece» – απειλείται άμεσα με εξαφάνιση στη Μεσόγειο.

Και στην περίπτωση της Κινέτας όπου ο ψαράς είδε το κήτος να κολυμπάει γύρω από τη βάρκα του, πρόκειται για έναν γαλάζιο καρχαρία – σύμφωνα με το meteology.gr – που το μήκος του άγγιζε τα 5 μέτρα.

Ειδήσεις σήμερα

Ο ακριβότερος καφές στον κόσμο παράγεται από τα …κόπρανα αγριόγατας (Video)

Ο παρτιζάνος που οι ναζί κρέμασαν με τα χέρια ανοιχτά – Η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία

Γυναίκα πήγε στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα με μπλούζα… ΠΑΣΟΚ! (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:20