search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:02
MENU CLOSE

Ο ακριβότερος καφές στον κόσμο παράγεται από τα …κόπρανα αγριόγατας (Video)

28.05.2021 13:58
coffee new

Το άρωμα είναι ανεπανάληπτο, η γεύση πλούσια, το χαρμάνι μεθυστικό. Πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού πρόκειται για την πιο ακριβή ποικιλία καφέ που υπάρχει.

Θα σπεύδατε να τα δοκιμάσετε; Εάν όμως κάποιος σας έλεγε ότι προέρχονται από τα κόπρανα αγριόγατας; Θα κάνατε δεύτερες σκέψεις;

 «Kopi luwak» λέγεται ο πιο ακριβός καφές του κόσμου και σημαίνει «Καφές της luwak».

Η διαδικασία παραγωγής του καφέ Kopi luwak ξεκινάει με την κατάποση του καρπού από τις γάτες Asian Palm Civet, οι οποίες λατρεύουν τη συγκεκριμένη λιχουδιά και ειδικά το μαλακό τους περίβλημα.

Τα οξέα και τα γαστρικά υγρά από το στομάχι της γάτας, επιδρούν στους κόκκους του καφέ αυξάνοντας έτσι τα επίπεδα κιτρικού και μηλικού οξέως προσδίδοντας στον καφέ εξαιρετικό άρωμα και γεύση.

Αμέσως μετά, οι παραγωγοί συλλέγουν ένα – ένα τα κόπρανα από τις γάτες τα οποία περιέχουν τα κουκούτσια του καρπού και αφού καθαριστούν και καβουρδιστούν διατίθενται στο εμπόριο.

Η παραγωγή του καφέ με το συγκεκριμένο τρόπο υπολογίζεται περίπου σε 600 κιλά το χρόνο και γι’ αυτό η τιμή πώλησης είναι αρκετά υψηλή.

Στη λιανική, η τιμή του φθάνει στα 500 ευρώ το κιλό ενώ στα λίγα καταστήματα που μπορεί κάποιος να απολαύσει ένα φλιτζάνι Kopi luwak θα πρέπει να πληρώσει περίπου 60 ευρώ!

Και όπως σε ό,τι άλλο ακριβό σ’ αυτόν τον κόσμο, έτσι και δω, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις νοθείας με την ανάμιξη καφέ κατώτερης ποιότητας αλλά και στην εκτεταμένη καλλιέργεια του με ζώα που είναι φυλακισμένα σε κλουβιά.

Eιδήσεις σήμερα

«Τρίζει» η θεωρία σχετικότητας του Αϊνστάιν – Δημιουργήθηκε νέος «χάρτης» της σκοτεινής ύλης στο σύμπαν (Photos)

Ναμίμπια: Το Βερολίνο τάζει 1 δισ. ευρώ για να ξεχαστεί η γενοκτονία της αποικιοκρατίας

Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Π.Ο.Υ. να προχωρήσει στην έκθεση για την προέλευση του ιού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:02